Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Crew. (2013-10-10)

Publicerad 2013-12-13 12:27:26 i Stallet.se, Säkerhet,

Under veckan som gått slutade Sole som crew efter 8år som sub-crew, hemlig moderator och synlig crew. Rohan slutade också som crew efter flertalet år i tjänst. Detta gjorde de på samma dag. För samma anledning. För att supporten lade in en ny crew (dold) utan att först rådfråga crew först - vilket de har lovat efter förra gången de stoppade in en random medlem som crew.

Förr i tiden var urvalsprocessen om vilka som skulle bli nya crewar lång, supporten föreslog 3-4 namn och vi fick säga om personen stulit stall, lurat medlemmar på rosetter, varit otrevlig och hotat andra medlemmar eller liknande. Därefter lades den som godkändes som crew till och de som inte blev godkända fick nog aldrig veta om det varit på tapeten att göra de till crew. Det hade inte så mycket som man kanske kan tro att göra med vänskap till föreslagna personer eller liknande.

Supporten, som förvisso äger sidan och således får göra vad de vill med den har nu lagt upp en stallfråga på Hej! Som lyder "Hur vill du att Crew skall tillsättas/avsättas?"

A: Alla användare som är GM/Diamant/Rubin får rösta fram vilka användare som skall vara Crew. (49%)

B: Crew skall avgöra vilka som skall vara Crew och själva tillsätta nya Crew. (17%)

C: Webonized bestämmer vilka som skall vara Crew. (35%)

Personligen (och föga förvånande kanske) tycker jag att altenativ A är helt sinnessjukt. Jag ser framför mig ett stallet.se där nya crew är personer som mutar röster genom att dela ut sp, stall, rosetter till de som röstat fram de som crew, eller som vinner pga kändisskap de redan har (och har fått genom att lotta ut saker). Det tycker jag, personligen, är en helt horribel framtid för stallet.se.

Att vara crew ska absolut inte ha med kändisskap att göra. Det ska absolut inte vara nästa steg från storstall/kändisstall för att vara komplett. Att vara crew är verkligen inte för vem som helst. Idealcrewen för mig är någon som...
- Ser det roliga i att sitta i 3 timmar och leta efter ursprunget till en bild man _tror_ är stulen...
- Kan sitta en hel dag med att leta efter en fotografs hemsida för att se om han eller hon tillåter användning av sina bilder på stallet.se (och maila den om det inte framgår)...
- Kan, vill och har tid att sitta en hel helg med att gå igenom en fotografsbildarkiv för att stämma av om dess bilder används otillåtet på stallet.se...
- Som för skojs skull går igenom hela gnägg med jämna mellanrum, tråd för tråd, timme efter timme....
- Som har memorerat allt som behöver vetas på stallet.se, när utställningen avslutas, när fototävlingen börjar och slutar, när och varför stjärnstatusresultatet kommer, som kan alla mått till alla ställen - klubbdesigner, klubbmärken, designer, stallplaner - you name it!
- Som känner till reglerna på sidan, följer de och har följt de flitigt i alla år inte bara när "oh jag vill bli crew" känslan tickade in...
- Någon som är mogen och inte har en egen agenda med att vara crew.

Det är inte något som alla passar till, så enkelt är det. Om jag kunde hitta alla de som varit crew men slutat självmant efter en månad eller två och få deras kommentar om det skulle folk kanske inse tradigheten i att vara crew lättare, tradighet om man inte har intresse i att vara serviceinriktad istället för egotrippad kändisfanatiker.

Svarsaltenativ nummer två är nerröstat :P Personligen tycker jag hellre isådana fall att vi i crew får utse x antal personer som vi tycker är seriösa nog att bli crew. Det finns ett antal personer vi har "valt" ut redan. Det är inte alls personer vi känner, några är sådana som varit sjukt omogna förut men på senare år skärpt sig och blivit vad man vill se hos en crew. Och sen låta medlemmarna rösta utav de vi valt ut.

Att webonized väljer de som de vill ha in kommer typ bli alla som mailar ägarna och chattar med dessa att bli crew. Även om det skulle vara personer som Dennasyrra och andra som försökt förstöra för så många medlemmar som möjligt för att uppnå egen framgång. To be fair, vem som helst kan vara snäll och trevlig om de i slutändan tjänar på det genom att bli crew. Det behöver inte betyda att man är seriös och lämpad för jobbet för att man charmat in sig.

Jag har föreslagit - och fått det nerröstat av andra crew (som är mer fokuserade på att vinna än vad jag är och någonsin har varit). Att crewar inte skulle kunna få pokaler på sina stall eller att deras djur kunde få rosetter. Eller fototävlingsvinster. En sådan detalj skulle förhoppningsvis få de allra minst lämpade att inte bli crew - det finns ingen vinning om man inte kan dra nytta av crewstämpel som kändisskap, kan jag tänka mig. För crew ska inte vara = kändisskap.

På sätt och vis tror jag att viljan att bli crew sitter i två saker: Viljan att ha makt. Och viljan att vara del i en "elit" grupp. Det är bara det att den "magin" med den gruppen går förlorad om de som är crew nu, slutar. Det betyder inte att det inte kommer uppstå en ny "elit" grupp, det kan det väl göra. Men den eran som varit håller på att splittras och gå skilda vägar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela