Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Det där nya (2013-09-28)

Publicerad 2013-12-13 12:26:17 i Bloggar och tidningar, Stallet.se,

Nya utställningen är släppt för allmänheten. Det är första officiella testomgången som görs nu. Vilket innebär att det kan komma fler mindre ändringar som gör utställlningen ännu bättre, säkrare osv. Men som det är nu kommer det förhoppningsivs more or less att förbli. Nya utställningen innebär att alla anmäla djur faktiskt får röster, istället för att bli nerfuskade med 1p per röst vilket det varit i många fall. Att fuska i nya utställningen blir riktigt omständigt, så till den grad att det förmodligen inte är värt det. Enklare att föda upp riktigt snygga djur istället som vinner på snygghet framför att bli uppfuskade.

Vad som gäller för nya utställningen är:
- De kan ändra antalet djur man får delta med per utställning. Ibland kan det vara 10 djur i tävlan från ett och samma stall. Ibland kanske bara 1 djur per stall och utställning.
- Anmäler du ett djur och sen tar bort det ur utställningen innan utställningen har börjat får du inte tillbaka stallpengarna.
- Skulle ditt stall byta ägare undertiden tävlingen pågår tas alla djur som är med i utställningen bort från tävlan.
- Om du ber om röster till ett djur som ställs ut, diskvalificeras det.

Hur röstningen fungerar:
* Antalet anmälda djur delas upp i ett jämt antal djur som varje stall får rösta på. Inget stall kommer få upp sitt egna djur i sin röstningsgrupp. Har ett stall anmält djur från olika stall kommer inte heller dessa djur att dyka upp i dess röstningsgrupper.
* Du får dra och släppa bilderna du ska rösta på i en lista från 1 (som är det bästa) till x (så många som finns i din röstgrupp - som är det sämsta). Tex. 1 bäst, 2 näst bäst, 3 ännu bättre, 4 bra, 5 ännu mer okej, 5 helt okej, 6 okej, 7 dålig, 8 dåligare, 9 sämst.
* Du kan bara rösta en gång (per stall)
* Det är upp till dig som röstar att utse vilken hästbild som är värdigast att bli etta i hästutställningen. Skulle nån ställa ut en mulåsna är den kanske inte de bästa kandidaten för att bli etta i hästuställningen.
* Alla som har anmält djur till tävlingen måste rösta, detta för att alla djur som ställs ut ska få sina röster. Röstar du inte på andras djur blir dina egna tävlingsbidrag diskvalificerade.
* Poängen räknas ihop efter medelvärdet, de bilderna med högst medelvärde är de som står som vinnare.

Länkar till bloggar
Det har skett nya uppdateringar i reglerna även för sådant. När Egmont ägde sidan var det fritt fram att skriva vilka länkar som helst. När Webonized köpte sidan stramades det till rejält så att inga länkar överhuvudtaget fick skickas förutom i sitt egna stall. Nu har det lättat litelitegrann. Du får nu länka din blogg på din presentation och i gnägg, men du ska länka tillbaka till stallet.se (så att du "betalar" med att ge stallet.se besökare). Du får däremot inte be någon kommentera din blogg om du ger sp för kommentarerna. Du får fortfarande inte länka bloggen i tjat eller chat. Går länken till en sida som inte är din egna utan du försöker göra reklam eller värva stallet.se's medlemmar till en annan sida begår du ett regelbrott som kan leda till radering av ditt stall.

Träna hästarna
Nu när nya utställningen är här försvinner ju möjligheten att träna hästarna på gott och ont (förmodligen mest gott). Vill man ha tränade hästar nu finns egentligen bara två möjligheter - den ena är snabb och har ett pris och den andra är gratis men tar betydligt längre tid.

Träningsläger:
Köp & Sälj i menyn och sen inne i hästaffären erbjuds Träningsläger åt hästarna. Amatör lägret kostar 50sp/häst och ger bara 25 extra träningspoäng per stapel. Men den är knappt värd att använda. Medel träningslägret kostar 100sp/häst och är lite mer värd, ger 50 extra träningspoäng per stapel. Pro träningslägret ger max fullträning men det kostar och andra sidan 150sp/häst.

Träna själv:
Är helt gratis men fungerar bäst om du har vänner på stallet.se, personer du kan maila med eller prata med i gnägg och hästböcker. Sen är det ofta jättesvårt att hitta bra och kul folk att maila med. Men hittar du någon så håll kvar i den personen för glatta livet. Man kan utveckla en vänskap som håller i sig i flera år efteråt och även förflyttas till verklga livet.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela