Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Ge det ett namn (2013-12-14)

Publicerad 2013-12-15 08:40:49 i Bloggar och tidningar, Stallet.se,

Det är lite blandade kunskaper om nuvarande regelverk men så här är det (just nu). Bloggar får skrivas på stallet.se OM "stallet.se" står skrivet/länkat till i bloggen.

Till exempel http://giveitaname.blogg.se/ (den här tidningens egna blogg, inaktiv men på uppgång). Det står "Stallet.se" i undertiteln och på flera andra ställen i bloggen. Det finns inget att anmärka på - förutom kanske utseendet på den...

Och andra hemsidor får skrivas om så länge det inte görs en länk till den. Så typ "sidansnamn" men inte "sidansnamn.se". När det kommer till sidors vars namn är deras adress typ "Ask", "JoinMe" och framförallt "Blogg" (punktse) ska de fortfarande vara .se/.com/.me osv. fria - förutom om "Stallet.se" skulle fysiskt stå på sidan som man kommer till när man går dit. Men chansen att det skulle ske är ju astronomiskt liten. Ska man ändå starta en tråd i gnägg där man tex undrar över vad andra s.s medlemmar heter på Ask så kan man göra tråden utan att göra länkar av det. Även typ "Vad heter ni på tumblr?" - svaren behöver inte vara "användarnamn.hemsidansadress.whatever" det räcker med själva användarnamnet. Är personen som frågar tillräckligt intresserad kan den komma till din sida ändå.

Konkurrerande hemsidor/spel är dock totalportade på den fronten. Namnet får man nämna men inte länka till sidan. Man får inte heller köpa/sälja föremål där mot/för sp. Inte så länge som affären äger rum på stallet.se - men köper man tex habbomöbler via facebook och betalar med sp och blir lurad så är det inget som crew eller support kommer kunna hjälpa dig med. Det sker på egen risk. Det är dumt att utmana ödet.

Men givetvis får man skriva adressen till andra sidor som Webonized äger - Hipponized.se är ju deras och konkurrerar kanske om medlemmarna men i grund och botten är det samma ägare så de förlorar inget på att nån byter härifrån till dit. Samma med mydreamstable, minstall, meinpferdchen, tallini osv.
 


Stallet.se har varit min hembas på internet i många år nu. Ett ställe dit jag alltid har återvänt efter expeditioner på andra sidor. Ponybox några år, Dogdayzz några år... Detta utforskandet av andra sidor har gett mig så mycket mer än det ni som aldrig har provat något annat får uppelva. Att vara medlem på s.s och aldrig prova något annat är för mig som att äta samma frukost, samma lunch och samma middag varje dag av varje månad av varje år. Tråkigt. Men folk - alltså ni, gör ju som ni vill.

För mig har stallet.se på senare tid blivit som när man tuggar 35 gånger på samma lilla köttbit - alldeles gryning och genomvattnig av saliv. Trist. Och händelselös. Det finns ingen utmaning med stallet.se. Som djur på zoo som saknar leksaker i burarna orkar man inte själv slita i grafikprogram med att göra designer/stallplan till sig själv eller andra så finns det typ inget att göra här. Utmaningen sitter enbart i grafiken och grafik har man ju inte inspiration att göra hela tiden.

Det går väl att tolka som att jag hatar stallet.se när jag säger att sidan är sjukt tråkig. Fel. Men i och med vad jag vet vad sidan saknar som andra sidor har, vad sidans medlemmar missar som andra sidors medlemmar ser som en naturlig del. Det gör mig som inbiten s.s medlem ledsen. Ledsen över att det har blivit så här. Och jag ser inget ljus i tunneln trots att A/T har fått förslag på förbättringar.

Kanske är stallet.se för ingrott - som ett kulturmärkt hus. Man får renovera det men gud nåde den som sätter in nya fönster som inte ser ut som de ursprungliga fönstren. Och andra sidan är nuvarande stallfråga om de ska starta om s.s, göra en klon eller låta sidan vara. Jag ser inget behov i att ha två öde sidor (öde i jämförelse med hur s.s var under sin storhetstid) men det kanske andra gör? :p

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela