Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Krisen avklarad (2013-06-23)

Publicerad 2013-12-13 12:19:37 i Stallet.se,

Sidan överlevde, med ny ägare och allt. En ägare som bryr sig och vet vad som behöver göras. Sidan börjar sakta men säkert rustas upp till sitt forna jag! Men supporten behöver din hjälp för att inte drunkna i mail när de försöker laga buggar och fixa nya funktioner. Din hjälp består i att alltid kontakta crew först och invänta svar innan du mailar supporten. För om de ska sitta och svara på mail som crew ansökningar, jag-gav-ut-mitt-lösenord-nu-är-stallet-stulet mail och så vidare. Så kommer buggfixningar och nya funktioner att ta längre tid.

Om du kontaktar en crew först, och crewen inte kan hjälpa till så svarar vi att det är ett support ärende. Men i många fall så kan vi i crew svara på frågor om sidan, förmodligen på ett bättre sätt än vad supporten kan (crew har varit medlemmar på stallet.se uppemot 10år längre än vad supporten varit det så det säger ju sig självt lite.) Supporten behöver även din hjälp genom att du själv ser till att inte göra något dumdristigt. Ge inte ut ditt lösenord till någon. Ge inte någon delägaruppgífter om de inte ska koda eller lägga stallplan (man behöver inte vara inloggad på stallet för att tex ge stallet GM). Supporten diggar att medlemmar donerar majoriteten av sina stallpengar till stallet Inflation, ärliga som oärliga stallpengar. Tänk på att de är nya i kläderna och inte hittar till alla funktioner ännu. Buggar kan uppstå när en annan bugg lagats. Det gäller att ha tålamod!

Inflationen ja... Den var i fullgång när de övertog sidan och nu har den förhoppningsvis minskat. Men ännu kan man se djur, stall, rosetter säljas för sjuka överpriser. Inflation fanns på sidan redan innan det blev klart att stallet.se skulle stängas (i Maj).

Inflation handlar om att priserna ökar för alla föremål, på tex stallet.se. Om en häst för 5år sen kostade 100sp kostar den med den inflation som varit nu 4000sp. Tänk då den nya medlem som börjar på stallet.se i dag, den har 10sp i sitt stall. 10sp är verkligen inte värt någonting om alla andra medlemmar har miljonbelopp. Nu har inflationen förvisso minskat, men några sitter ju fortfarande på miljoner stallpengar.

"Men det är ju så i verkligheten också, några är stenrika och andra är urfattiga, acceptera eller dra" - tycker säkert många som nu sitter på en hög summa stallpengar de inte vill ge upp. Och ja visst är det så, i verkliga livet. Men det är en internetsida vi pratar här. Man förstör för sig själv (och andra). Mycket av det roliga i sidan är ju att se ut ett drömdjur, en drömstallplan eller något annat. Har man inte råd till den direkt så börjar utmaningen att samla ihop de stallpengar som behövs för att kunna köpa vad man vill ha. Utmaningen ger kämparglädje som resulterar i att ditt stall börjar blomstra. Att kämpa för att nå sitt mål är ju mer än halva grejen :)

Donera till Inflation
"Läs här INNAN du mejlar om hur du kan föra över/köper ett djur" står högtst upp i stallet Inflation. Många missar ändå att läsa detta vilket leder till att det tar ännu längre tid att få svar ;P Stallet Inflation drivs av Acropol - som just nu arbetar 12 timmar om dagen, och därav kanske inte har tid att svara på mail. Men. Det finns lättare sätt att föra över stallpengar på än att köpa ett djur från Inflation.

1. Om du har 2 gm stall, köp ditt ena gm stall från ditt andra, skriv in att stallet Inflation ska få stallpengarna vid försäljningen. Valfri sp summa kan föras över på detta sätt.
2. Köp stallplaner och designer på designtorget där Inflation är försäljare. De ligger ute på 10000sp/vardera. 
3. Köp ett stall på auktion, där Inflation är säljare, dock ett där ingen bjudit förut. Skriv in själv hur mycket du vill bjuda även om utgångspriset är 99999sp
4. Köp foder, Inflation säljer foder för 200sp/kilot. Funkar bäst om man inte har så mycket stallpengar som man ska donera
5. Om du är GM så kan du föra över stallpengar genom att avla med djuren på Inflation.
6. För riktigt små summor finns tidningen som överförare av stallpengar. Tidning som drivs av Inflation that is.
7. Skicka över en (EF) bild/design/stallplan till Acropol som hon kan sälja på Inflation via budgivning i fotoalbumet.
8. Minska inflationen dramatiskt utan att donera till Inflation: Köp utrustning till hästarna i ditt stall. Har du många hästar går det superfort! Och har vi tur fixar de nya ägarna så att utrustningen ger nån form av bonus (som det är tänkt att ge).
9. Köp åkermark och frön till ditt egna stall, småsummor som försvinner till en början, men ju fler fält du köper desto dyrare blir det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela