Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Så blir du inte lurad mer (2013-09-18)

Publicerad 2013-12-13 12:23:21 i Stallet.se, Säkerhet,

Det är vanligt att bli lurad på stallet.se, vanligare än man tror och det händer de flesta någon gång. Det går att motarbeta möjligheten att bli lurad men man måste vara konsikvent med det. Alla utom de som luras tjänar på att man själv som medlem tar sitt ansvar för att man inte ska råka illa ut.

Djurköp
Sen fotogalleriet kom till världen sker de allra flesta djurförsäljningarna via fotogalleriet. Det är ett osäkert sätt att köpa och sälja djur på. Risken att bli lurad är stor. Använder man fotogalleriet som plattform för djurförsäljning så får man ha med i beräkningen att köparen kanske inte dyker upp. Eller att säljaren döper djuret till något man som ledande bud inte begärde. Eller vad det nu är som felar i försäljningen. "Den som ger sig in i leken får man leken tåla". De enda säkra ställena att köpa och sälja djur på är Torget och Auktionen.

Stallköp
Många stallköp innefattar djur som säljs för att djuren kan ha ett visst värde. Det är supervanligt att bli lurad vid stallförsäljningar på det här sättet. Om du verkligen vill undvika att bli lurad på ett stall eller på djuret du försöker byta till dig mot stallet. Godta bara sp som betalning - gör bara försäljningen via stallförsäljningen på torget eller auktionen. Och om nu djuret har det värdet som sägs så är det väl inte så svårt att hitta en köpare till det, få loss sp:na djuret är värt och sen köpa stallet via en av funktionerna som är avsedd för detta.

Grafikköp
Ännu en gång är det fotogalleriet som står i fokus. Det ÄR bästa stället att visa upp grafiken på, men det ÄR också inget säkert ställe att sälja den på. Det allra bästa vore om köparen utsågs via FG och därefter säljs desigen/stallplanen via designtorget/stallplanstorget. (Jag har just föreslagit för supporten att de ska sätta in så man kan reservera grafik till en särskild köpare, gör de verklighet av förslaget så kommer det bli en oslagbart säker försäljningsplats).

GM/RGM
Det borde vid det här laget vara en självklarhet för alla att man ska sköta försäljningen av GM/RGM via torget. Det handlar om riktiga pengar, blir man lurad så blir man lurad på riktiga pengar - i alla andra fall av försäljning på sidan är det bara låtsas pengar som inte har något värde på någon annan plats förutom på stallet.se, men GM/RGM är skillnad. Så gör bara sådana transaktioner via torget.

Instagram, bloggar etc + Stallet.se
På "Just nu" har man i omgångar kunnat rösta om man tycker att det ska gå att koppla ihop instagram med stallet.se och på senare tid börja blogga via stallet.se ... Förvånande nog svarar majoriteten på frågan om bloggar, "nej". Samtidigt kan man besöka tidningsfunktionen och där är plötsligt var och varannan tidning just en blogg.

Några tycker att blogg är att ta stallet.se för långt ifrån vad sidan är till för. Men största anledningen till att de funderat på att göra en bloggfunktion är för att få ut stallet.se utanför stallet.se ... Syns sidans adress i andra sammanhang får sidan större publicitet, mer publicitet betyder mer medlemmar. Mer medelmmar betyder mer pengar, mer pengar betyder att de har råd att anställa en till person som kan koda funktioner både gamla och nya. Ännu en till anställd kodare gör att vi medlemmar kan få en bättre sida.

Det är dock sant att det finns många andra platser man kan blogga på redan som det är. Men anta att vi som medlemmar tillsammans med s.s ägare gör den bästa, mest ultimata bloggfunktionen hittills? Ännu bättre än de som redan finns, det går alltid att göra saker bättre än det är.

Rösta (mer) i stalltoppen
Att svänga runt stallet.se och rösta på alla stall man besöker tar förvisso lite extra tid men hade alla gjort så hade vi med stor sannolikhet fått tillbaka de resultatlistor vi en gång hade med uppemot 300 placeringar! Pallar man inte rösta på andra medlemmar för att man inte orkar hitta någon värd att rösta på (om man nu är en av de som tänker så)... Samla ihop alla du anser vara värd att rösta på i en lista och så röstar du på alla stall på den listan. Ju fler stall desto bättre - givetvis. Men allra enklast är det ju förstås om man röstar på minst 10 stall varje dag... För mot slutet av veckan så har man röstat på 70st stall. Dessutom så tar det bara i runda slängar 2 minuter att rösta på 10st stall om man vet vilka man ska rösta på och har stallen länkade (på tex en undersida).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela