Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Sidan. (2013-11-02)

Publicerad 2013-12-13 12:30:18 i Bloggar och tidningar, IRL, Stallet.se,

Tror de allra flesta medlemmar känner av att sidan inte är vad den brukade vara. Stämningen är annorlunda och sidan känns ganska öde. Det är medlemmarna som gör hemsidan och det är vi som har förändrat sidan till hur den är idag. Många gillar inte hur stämningen är här och många har gett upp om att det ska komma att ändras. Men allting kan förändras om alla ger det ett försök.

Koppla charmen
Stallet.se är av en hemsidetyp som kallas för Community. Community betyder samhälle och stallet.se är ett litet samhälle på internet. Men just nu är samhället lite mer av en spökstad, de invånare som finns har bott här i massor av år. Grupperingar har bildats och väldigt få nya ansikten syns till. Det är mer troligt att någon flyttar härifrån än att någon ny flyttar hit.

Detta måste vi försöka, alla medlemmar tillsammans att ändra på. Men vi måste göra det på alla plan. Bara för att nya medlemmar kommer hit betyder det inte att alla problem är lösta och den rätta stämningen infinner sig igen. För att det ska kunna ske måste medlemmarna bli mer sociala mot varandra. Det är lite cliché men alla blir ju glada av att hitta nya vänner. Så...

Uppgift nr 1:
Maila nån du aldrig mailat förut, fråga den om något som den inte kan bli besvärad av. Typ vad den gillar att se på tv, vilken favoritfärg eller djur den har. Försök att skapa en konversation med medlemmen, ni behöver inte bli bästisar men alla förtjänar en mailkompis!

Uppgift nr 2:
Börja använda gnägg, svara i trådar och skapa egna. Och om du inte kryssar i "Visa endast för inloggade medlemmar" när du skapar tråden så kommer tråden dyka upp på stallet.se's startsida och förmodligen går det att söka på trådinnehållet på google = nya medlemmar kan komma hit.

Uppgift nr 3:
Kommentera i fotoalbum och hästböcker. En bra grej om man är GM/RGM/DGM är att kommentera alla bilder man röstar på i fototävlingen. Skriver man först i kommentar i rutan under röstpanelen och sen trycker på poängen man vill rösta så skickas både röst och kommentar in. Alla blir glada av att få kommentarer, speciellt om de kommer spontant utan att man behöver skicka tjat om det först.

Sprid ordet vidare
Händer då och då att man träffar på en fd stallet.se medlem på internet, i många fall blir den förvånad över att stallet.se fortfarande finns kvar. Sidan har tappat massor av medlemmar och det är våran (tillsammans med Brunte)'s uppgift att hitta nya medlemmar till sidan. En attityd förändring behövs av de medlemmar som redan finns här.

Vi har lett sidan till att vara grymt snygg med avancerade stallplaner, proffsigt utseende på djuren och snygga designer. Nya medlemmar har inte den kunskap som de flesta av oss besitter. Därför kan det bli svårt att få in nya medlemmar för allt det vackra slår emot dem med sådan kraft att de vet att de inte kommer orka lära sig göra grafik i den stilen. Du behöver inte göra ditt stall fult för det, men ge nya medlemmar konstruktiv kritik, köp deras djur och kanske även kan vara en god idé att uppmuntra användandet av EF och ER bilder.

Skriv om stallet.se i din blogg - har du en grafikblogg så passar det ju utmärkt, en fotoblogg ännu bättre, bloggar du om djur är det ju perfekt. Skriv om sidan på twitter, tumblr, facebook. Gå med i den officiella facebookgruppen. Är du aktiv på ett forum där man får ha en signatur? Gör en stallet.se signatur och länka till sidan. Många bäckar små.

Man kan ju även om man vill vara riktigt drastisk, sätta upp lappar om sidans existens till exempel på ridskolan, i skolan eller nån annanstans där barn och ungdomar kommer se.
Vinsten av fler medlemmar
Ju fler medlemmar som finns ju mer gm kommer köpas, ju mer pengar som sidan får in desto mer pengar har de att utveckla sidan efter alla medlemmars önskemål. Och med nya medlemmar kommer nya och gamla stall kunna hitta vänner. Så på alla sätt och vis är det en vinst om vi blir fler i samhället och utplånar spöket i spökstaden :3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela