Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Den altenativa julkalendern - 2012-10-23

Publicerad 2013-05-19 15:08:08 i Allmänt,

Hur less blir man inte på alla som tigger sponsring till SIN julkalender? Alla som inte själv har en har nog fått ett och annat mail om sponsring. DIN julkalender = DITT ansvar, känner jag mest bara. Men drömmer du om att ha en julkalender (är det något att drömma om? Tycker det kan vara rätt mardrömslikt xD) så är detta i alla fall ett nummer värt att tänka på.
 
SP kalender
Fungerar ju lite som chokladkalendrar fast här är det stallpengar som ges ut. För att få pengar att räcka brukar de som håller i sådana kalendrar först ägna sig åt att samla in pengar. Ofta kan det vara så att de redan har flera tusentals stallpengar redan - men vill inte slösa upp sina egna. Och då ber man om sponsring.

Risken med sp kalendrar är stor, för vem kontrollerar att julkalendern faktiskt blir av? Det är inte ens November nu och vi har redan haft julkalender sponsrings frossa nu i flera veckor. Jag kanske bara är sjukt pessimistisk... Men jag tror nog att de flesta av alla dessa julkalendrar inte kommer bli av. Utan att stallet som fått massa sponsring bara behåller stallpengarna och skiter i att ha julkalendern.

Gör något som syns!
Om du har photoshop, gimp eller kan manövrera Pixlr eller någon annan gratis bild redigerare på nätet så har du en utmärkt grund för att synas efter December är slut med det som presenteras i din julkalender!

Gör en grafik kalender!
Hur många har du sett som har det? Många eller väldigt få? Inte så många eller hur? Att ha en sådan kalender tar mycket tid i förberedelser. Men sen är det bara att köra. På varje design/bild/stallplan/bloggheader du gör kan du skriva tex ditt stallnamn som skapare. Då kommer ditt stallnamn synas även efter december är slut (förutsatt att de som har fått grafik biten har den kvar). Jag har gjort det några gånger under årens lopp som altenativ julkalender hållare. Vissa av mina stallplaner finns kvar i några stall även flera år efter att de gavs ut. Det går inte att komma undan med att man FÅR mer publicitet - av grafik - och publicitet = kändisskap. Tänk då vad en HEL julkalender med 24 bitar grafik kan göra för ett stall :)

Vinst och förlust
Om man bortser från julkalendrar som inte blir av så finns det ju i grund och botten något att tjäna på att ha en julkalender. Man får tex uppmärksamhet och uppmärksamheten är vad man sen blir känd på. Men är stallpengar rätt väg att gå? Säg att det finns 200 julkalendrar där man får gratis stallpengar i varje lucka eller i alla fall vid några tillfällen under månaden. Och så finns det 5 andra julkalendrar som har annat bakom sina luckor. Vilka julkalendrar tror du har störst chans att bli ihågkomna? Att följa trenden och göra något som alla andra tycks göra kommer inte göra dig känd, du får uppmärksamhet så länge du har något att ge. Men så fort det tar slut så blir du som en fis i rymden.

Kreativ uppfödning
Om du har en kamera och ett djur att fotografera så är detta ett bra sätt att göra något alldeles särskilt - något som jag iaf inte har sett någonsin. En djur jul kalender - med gratis djur. Kör man på husdjur blir det bara 360sp på 24 djur, tar man hästar (fast då kan bara gm stall vara med) så blir det 120sp som du "slösar" på.

Men det är inte att slösa. Fotograferar du en bild och skriver ditt stallnamn på som fotograf/uppfödare till djuret och ger bort djuren får du publicitet! Tänk om djuret kommer bra till i utställningen - då får du kunder som betalar för djuren. Och det kan du få även efter att julkalendern har slutat. För att få en sådan julkalender populär är det dock bra att skapa djur med kvalité. Se till så det finns design (gärna personlig eller i alla fall med fler bilder på djuret) personlig text om djuret är också ofta uppskattat. Det blir som en limit edition av djur - det finns bara 24st!

Kalender utan förlust
Säger man julkalender på stallet.se så tänker alla direkt "stallpengar!" - och det är ju inte så vi annars är vana att se på julkalendrar. Vi är nog alla uppväxta med julkalendern på tv? Och där får man ju ingenting alls. Mer än att öppna luckan i sin köpta kalender. Gillar du att skriva? Ha en självskriven julkalender med delar som kommer ut varje dag. Detta är också en kalasbra present att ge bort till familj, släkt eller vänner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela