Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Det är orättvist! (omdöpt) - 2012-09-08

Publicerad 2013-05-17 21:44:21 i Kändisskap, Pengar,

Stallet.se är orättvist!
Som en spinoff på en av artiklarna i föregående nummer. Stallet.se är orättvist på så sätt att det finns ett litet antal medlemmar som har sex/sjusiffrigt antal stallpengar och sen några som har femsiffriga summor av stallpengar och sen mängder och åter mängder med stall som knappt har 20sp ens.

Men det är ju likadant i verkligheten med, det finns ett fåtal människor som är rika och sen massa människor som är fattiga. Gemensamt för de som är rika på stallet.se och de som är rika i verkligheten är att de flesta har gjort sig förmögna på egen hand. De flesta jobbar själv för att få ihop sina (stall)pengar.

Bara ett fåtal som glider in på en räkmacka och får sina (stall)pengar gratis. Jag lekte med tanken på att alla aktiva stall(ägare) på hela sidan skulle få lika mycket stallpengar. Det som förmodligen skulle hända skulle nog vara att inom 2-3 mån skulle de rikaste stallen idag återigen vara rika. När alla andra köpt (rosett)djur, designer och stallplaner av dem.

Så vill man bli rik här, så bör man alltså skapa ett slags företag. Och göra saker som man kan sälja.
 
Skapa inte mer än du kan ta hand om

Jag gick igenom hela häst torget häromdagen (för mycket fritid xD) flera tusentals hästar. Majoriteten av de saknar design. Ännu fler har tillståndsbilder (bilder ur bildbanken eller vanliga tillstånds bilder - säker massor av stulna bilder med). Väldigt dåligt med personlig info och av de som hade designer var det många som inte hade personlig design.

Detta är inte kvalité.

Man behöver inte vara kändisstall för att skapa kvalité. Man behöver inte vara känd alls faktiskt. Egentligen behöver du inte ens ha nån kamera för att skapa kvalité. Tänk mer så här:

Om man har ett stall som man köper in hästar med fina bilder till. Helst sådana med EF bild men TS funkar det med, man måste ju börja någonstans. Gör en personlig design till hästen alltså hästens egna design som ingen annan häst kommer att få ha. Skriv personlig info om hästen - info som ingen annan häst heller kommer ha.

När du är klar med det har du en häst som är värd mer än inköpspriset. Är designen snyggare än bilden som hästen har är det troligt att hästen kan bli såld för ännu mer än den egentligen är värd.

Kvalitén sitter både i hästens pressbild och i allt annat jobb som man lägger ner på den.

Ska du börja med uppfödning så gör det med målet att skapa kvalité. Pumpa inte ut hundratals billiga hästar/djur bara för sakens skull. Gör något med hästarna/djuren och tjäna stallpengar under tiden. Låt det ta den tid det tar. Du kommer tjäna på det i slutänden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela