Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Framgång och förberedelser

Publicerad 2013-05-10 13:04:09 i Kändisskap, Pengar,

Är man i valet och kvalet att börja föda upp något djur här på stallet.se finns det endel saker man bör tänka på och endel förberedelser man tjänar på att göra. Även om man redan har en uppfödning, men som går framåt dåligt kan man behöva den här förberedelsen...
 
1. Har du råd?
Att skapa en ny häst kostar 5sp och att skapa ett nytt djur kostar 15sp. Du bör alltså ha en viss summa i start summa innan du ens överväger att föda upp.

a) Har du 15sp eller under - koppla din mejl adress till stallet och kolla mejlen ofta. När stallet.se skickar ut mejl om gratis gm (man får 2-3 dagar oftast) skaffar du det till ditt stall. Be om att få bli skötare till någon annans häst mot lön - gå till utställningen och rösta på 200 djur (=20 ep) du bör få lön för det åtminstone 5sp. Köp hästar på torget för 1-3sp gärna oavlade och tränade så mycket som möjligt! (Sälj dessa senare för mer än inköpspriset, gärna också mer tränade).

b) Har du mer än 15sp men ändå under säg 50sp. Försök skaffa så du har åtminstone kanske 30sp innan du börjar föda upp (husdjur). Gör i början bara ett djur i taget, blir det inte sålt så byt bild eller fixa design eller skriv info om det eller koda eller något annat som inte redan finns.
 
2. Har du bilder?
En uppfödning utan bilder är ingen uppfödning ;) Bilder kan vara många olika saker. Du kan tex rita bilder själv eller fotografera bilder själv. I stallet.se's bildbank finns massor av bilder man får använda. Det finns gratisbildsidor på internet men man kan också mejla en uppfödare/djurägare och fråga om tillstånd.

a) Försök i så stor mån som möjligt ha bilder du själv äger: alltså bilder du själv ritat eller fotograferat. Varför? Tja, anledningarna är många. Men framför allt är det en garanti att ingen arg fotograf kommer och polisanmäler dina köpare vilket de kan göra om det visar sig att du använt "tillståndsbilder" utan just tillstånd. Dessutom är det mycket mer personligt med bilder som någon på stallet.se har gjort/fotat - personlighet uppskattas!

b) Om du beslutar dig för att ändå använda tillståndsbilder. Leta antingen fram sidor med gratisbilder typ fotoakuten.se - där det står på sidan att man får använda bilderna och vilka regler som gäller (viktigt alltså att kolla runt på sidan och se om och isåfall vad det finns för regler och följa de reglerna). - Eller leta fram kennlar/stuterier/uppfödare som har bilder på djuren - mejla uppfödaren och fråga om lov och sen bara använda de bilder där du får ett JA på din förfrågan. Notera att fotografer av det är slaget också kan ha regler, kan vara bra att fråga innan om du får skriva på bilderna och sälja de till andra medlemmar på djur - om det ska stå något särskilt på bilderna eller sånt. Annars kan fotografen/ägaren till bilderna känna sig lurad och det är ju inte alls bra!
 
3. Förbered, förbered, förbered!
När du har pengar och bilder behöver du bara ha de sista förberedelserna klara innan du börjar. Detta steg är bara för att göra det enklare för dig själv, även om det här steget tar lång tid.

a) Fixa i ordning alla bilder. Beskär (om det behövs) och redigera färger och skärpa (om det behövs) - redigera bort annat också om det behövs (typ hagsnören, koppel, halsband). Ska du bara föda upp i liten skala - så fixa runt 20 bilder, fler bilder ju enklare du vill ha det att snabbt föda upp flera djur.

b) Gör en design, eller många, om du ska ha en sån uppfödning. Se till att få den kodad (du kan göra det själv om du tex går till kodskolan på ogiltig.webb.se). Spara design och kodning i stallet (eller i ett dokument i din dator) så du kan använda det till fler djur.

c) När alla dessa saker är klara är det dags att börja föda upp! Gör i ordning ett djur med en av dina bättre bilder och lägg in design med kodning, kanske skriva lite text om djuret. Och sen lägga ut det för försäljning.
 
Ett annat sätt att få bättre försäljningssiffror för att göra sin uppfödning till en framgångs saga är att sporra köparna. Det gör man enklast genom att dela ut "priser" till köpare av djuren. Typ ge bort en gratis stallplan till köparen av det 20:onde djuret.

Men då gäller det inte att vara sniken. Passa på att hitta något att ge bort, som du själv har gjort - dels för att det är personligt och dels för att ditt stall får bättre rykte då.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela