Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Gör det bättre själv då! - 2012-08-27

Publicerad 2013-05-16 18:10:03 i Stallet.se,

Missnöjet på stallet.se är hyfsat stort, och det har knappast gått någon föri att sidan har tappat kanske så mycket som 50% av sina aktiva medlemmar (Förut var det ju över 1000 stall inloggade när det var som flest på en dag, nu är det inte över 500 i alla fall). Som sagt i förra numret är det folk som står mellan att sluta på s.s och att vara kvar för att vara ett pain in the ass för de som försöker hålla uppe sidan så gott det går. Och i förra numret tipsade jag om att man kan ju lägga valet att byta sida också till finska eller tyska stallet.se.

Det finns ju ett fjärde altenativ. Som i och för sig innebär att man förmodligen inte kommer ha tid till stallet.se ändå. Men att göra en egen sida. En egen comunity/spel, som stallet.se - eller vilket tema man vill egentligen.
 
Stallet.se är kodat i ett kodspråk som heter ASP. Det kodspråket är något som ingen verkar använda i dagsläget. Lite som det svarta fåret inom kodspråken. Det som används idag heter PHP. Jag kan inte svara på vilket som är lättast av dessa två språk, men eftersom typ 99% av alla spel och communites som finns verkar använda PHP så får man ju anta att det är bättre.

Det bästa med PHP är att det finns mycket information på internet, som dessutom är gratis att ta lärdom av. Med det sagt säger jag inte att det är enkelt, för det är det nog inte - jag själv är helt blind för sådana koder och skulle inte lyckas göra något vettigt i PHP ens om jag försökte (vilket jag inte har gjort xD).
 
Om man ska göra en community bör man tänka på följande:

* Har man råd?
Att ha en sådan typ av hemsida kostar pengar, webbhotellet kostar, ska man anlita någon att koda vissa delar (eller hela sidan) åt en så kostar det också pengar. Ska man ha spel (typ som det som s.s hade ett tag) så kostar det ännu mer även om de är väldigt enkelt gjorda.

* Har man en idé som är tillräckligt UNIK för att locka medlemmar?
Det bör inte vara ett så stort problem i och för sig, om man gör en sida för svenskar så får man nog rätt lätt medlemmar om sidan är bra eftersom de flesta inte känner till fler sidor än stallet.se, howrse, startstables och kanske hipponized. Det finns ju trots detta ~40-50 andra djurspel där ute (men som inte är på svenska). Gör man sin sida på engelska öppnar man ju upp för en större publik - och kan få fler intäkter på det sättet.

När man har sin idé och en hum om hur man ska göra bör man fundera över om det är möjligt att utföra idén med ett "Kan jag göra det här?" - då får man ju läsa på och verkligen gå in för att lära sig PHP (eller vilket kodspråk man nu väljer), och kommer man fram till att man inte kan genomföra idén - ska man anlita nån som gör det åt en, eller ska man skjuta på idén till senare när man lärt sig mer?

Vad man bör tänka på är att en sida som stallet.se tar massor av TID att göra, s.s gjordes på 1år eller mer och det var alltså innan sidan öppnades för allmänheten.

Men gör man en sida som blir framgångsrik och som det kommer intäkter på har man på sätt och vis skapat ett företag på samma gång.
 
Om man beslutar sig för att göra ett försök att göra en egen sida så kan jag nästan lova att det kommer komma stunder då allt känns för svårt och stort, men om man inte ger upp och fortsätter att kämpa tills man är klar. Så kommer det ju förmodligen kännas mycket bättre sen när man är klar.

Då har man en sida man får bestämma allt på själv, du får vara crew, ägare och hitta på egna saker som gör dina medlemmar glada och nöjda. Du får uppleva att det inte alltid är en dans på rosor att ha en spelcommunity men förmodligen kommer du tycka det är värt det.

Och om du lessnar går det alltid att sälja sidan till någon - har sett sådana spel som sålts för femsiffriga belopp. Så det finns antagligen någonting att tjäna i att ha sådana sidor - även om man har en sida utan reklam på :P
 
Om man precis som jag känner att man absolut inte skulle palla med att sitta och göra en sida som s.s, bara tanken på allt jobb är för stort och omtumlande så kan man ju pröva sig runt på de ~40-50 sidor som redan finns.

Personligen återvänder jag ju alltid till stallet.se i slutänden så den här sidan har väl redan "allt" men det skadar inte att prova något annat för en gångs skull.

Genren av spel som stallet.se hör till heter "pet sim game" så man kommer långt av att utforska utanför sin comfort zone x)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela