Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Har ditt stall blivit stulet? - 2011-04-01

Publicerad 2013-05-16 17:11:46 i Pengar, Säkerhet,

Stallstölder förekommer ju fortfarande. Även om många av de sker på "lurande" sätt. Typ tjuven byter ett rosettdjur eller något mot ett stall. Och behåller både djuret och stallet den skulle byta djuret mot.

Andra stallstölder är det ursprungliga ägaren som slarvat med säkerheten... För lätta lösenord är väldigt vanligt...

Man bör inte ha ett lösenord som är till exempel:
- abc123 eller 123abc
- stalletsnamn
- något av djuren i stallets namn som lösen

Det MÅSTE vara svårare än så. Också typ om du gillar Justin Bieber ha inte hans namn som lösenord. För han har säkert fler fans än du. Nämner du att du gillar han i gnägg är det säkert någon som provar om det går att komma in på ditt stall med det som lösenord.

Allra helst bör ett lösenord ha följande kriterier:
- StoRa OcH SmÅ bOksTäveR BlaNdaT
- H3llst med s1ffr0r in6landa7
- Gärn@ med $pe©ia/ t£cke/\/
- Och gärna på något annat språk än svenska

Och så måste du själv komma ihåg det förstås. Exempel på ett sånt lösen skulle kunna vara typ:
- ©H33seC@ke (alltså 'Cheesecake')
- 7o6Ll3R0ne (alltså 'Toblerone')
- Mü$hR0om (alltså 'Mushroom')
 
Stallstölder äger också rum om man byter mejl som stallet är kopplat till, om man byter mot en adress som man själv inte äger. Det är VIKTIGT att din egen mejl är kopplad till ditt eget stall. Och att du inte heller lämnar ut den mejlen till någon på stallet.se - vill du chatta med någon på msn - skaffa en till mejl och gör detta med!
-----------------------------------------------------------------------------
Sälja saker för IRL pengar....

Förekommer ibland att stall gör. Det är ingenting som stallet.se rekommenderar att man gör. Tvärt om är det något som folk både har blivit IP bannade och raderade för att ha gjort.

Varför är stallet.se så anti mot detta då? Tja till att börja med så är det föräldrar som har reagerat mot detta. Om tex deras dotter helt plötsligt en dag sitter där med en ny mobiltelefon och säger att hon fått den i utbyte mot några rosettdjur på stallet.se - vem hade inte reagerat på det?

Det hela medför dessutom risker som inte stallet.se kan göra något åt. Tex om det blir stölder eller lurerier. Man får helt enkelt skylla sig själv då.

Det uppskattas inte riktigt heller när medlemmar annonserar ut saker de vill sälja IRL här på stallet.se, för stallet.se ska ju inte vara som blocket.se eller tradera eller något.

Om man tex ska sluta här och vill ha IRL pengar för stall och sånt, så fine. Men sköt inte affärerna här. Det är då du riskerar att få stallet raderat och bli ip bannad från sidan permanent.
-----------------------------------------------------------------------------
Illustrera böcker?

För typ en månad sen läste jag en bok och typ två veckor senare såg jag filmen baserad på den boken. Och blev väldigt besviken. För bilden man målar upp själv när man läser en bok skiljer sig ju ofta enormt från när boken blir film. Och det finns det ju inte så mycket man kan göra åt...

Men en sak man kan göra är ju att illustrera bilder till boken (för skojs skull). Alltså rita bilder när man läser boken på så sätt som man själv föreställer sig hur personerna i boken ser ut. Hur miljön är osv.

Det hade faktiskt varit rätt kul om många personer gjorde detta. Alltså läste samma bok men ritade varsin egen bildserie i samband med boken. Det skulle ju inte behöva vara de bästa bilderna man någonsin ritat :P Men hade man gjort det hade man säkert fått många fler erfarenheter av det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela