Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Hur en stallplan blir till 1 - 2010-10-05

Publicerad 2013-05-04 12:14:36 i Bilder,

Denna stallplan är 100% gjord i helt vanliga paint. Tid? Tja tid tog det, men för mig som mest 4-5 timmar (fast jobbade inte hela tiden med den). Ska man lyckas göra en sådan här stallplan i vanliga paint måste man först och främst lära känna programmet.

Kunna de viktigaste funktionerna och kunna hantera de felfritt. För i paint kan man ju inte ändra om något går fel. Gjort är gjort.

I det här och kanske kommande nummer med tänkte jag visa hur man gör en sådan här helt awesome stallplan i helt vanliga paint. Steg för steg.

Men då måste jag först visa det viktigaste i hela den här proceduren :P
 
 
Här är alla de verktyg som finns i mitt paint. Det nyare paint har fler funktioner men det är ändå bara de tre som är markerade här som man ska använda för att göra sådana där stallplaner :P
 
Den första som är inringad är pipetten, den hämtar man färg med på stallplanen. Den är oerhört viktig om man vill jobba i olika paintfönster (vilket man bör göra om man är osäker på något i stallplanen).

Det andra är förstoringsglaset. Man KAN inte göra en sådan stallplan genom att sitta med en oinzoomad stallplan. Det bara går inte. Man MÅSTE helt enkelt zooma in för att det ska bli bra!

Och den sista är pennan. Det verktyg man använder genom ungefär HELA stallplansbygget. Utan den blir det inga fina detaljer som alla andra häpnas över. Den är verkligen superviktig!
Nästa grej man måste kunna gäller inte bara i Paint utan även Photoshop och andra program. Det är nästan livsviktigt :P Om man vill lyckas i alla fall.

Jag menar förstås färger och nyanser. Säger man tex "blå" så kan man ju mena allt mellan riktigt ljusblå till mörk nästan svart blå. Men när man jobbar med en stallplan måste man tänka noga på vilka färger man använder. (dubbelklicka på en av färgerna i färpaletten så att denna ruta kommer upp.)
 
I just paint är det allra viktigast att välja EN färg tex grön. Och sen flytta runt pilen bland nyanserna lite lite åt gången. Istället för att hitta en grön och sen ta en helt annan grön.
 
På bilden ovanför står det ju:
Nyans: 160
Mättad: 240
Ljusstyrka: 115

osv.
Detta använder man när man ska jobba i flera olika fönster med samma bild. I exemplet med de gröna tonerna här brevid har alla tre färgerna följande värde:
Nyans: 100
Mättnad: 240
Oavsett om man drar upp eller ner pilen så har den färgen alltid de värdena.

Så när man öppnar stallplanen i ett till paintfönster dubbelklickar man på en färg och skriver själv in värdena på färgen man ska rita med :P Btw så ritar jag med musen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela