Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Hur en stallplan blir till 3 - 2010-10-11

Publicerad 2013-05-04 12:34:31 i Bilder,

Detta numret blir fortsättningen på förra numret då en stallplan helt och hållet gjord i paint börjades göras steg för steg. Missade du det numret är det bara att gå till tidningssidan igen och läsa/kolla igenom det numret... Om du inte vill gå direkt in på fortsättningen förstås ^^

Och ja, detta är visserligen gjort i Paint men tekniken är densamma i alla program fast i mer avancerade program kan man göra det snabbare och kanske snyggare (men inte nödvändigtvis ;P)
Gick kanske lite hastigt fram när jag gjorde kullarna. Men de bygger på samma metod som bergen i förra numret. Fast denna gången tar man bara en mörkare grön och gör några kullar och så fyller man på med lite mörkare skuggor på de ställen där skuggorna ska sitta. Och lägger ljust på de ställen som ska vara ljusa.

Nu är det dags att börja göra gräset. Den lilla kullen här har fått lite gräs runt sig. Med en färg som är lite ljusare än omgivande gräs. Det är bara att kludda ut det (men igen se till så att det inte blir några klumpar någonstans. Det är därför man ska använda pennan :P).

Blir det inte snyggt direkt kan man prova med andra nyanser på gräset så att det blir många olika nyanser på samma yta.
 
Nu är det dags att göra ett hus. Till det behöver man sträckverktyget (det som är markerat). Man ska använda den första och tunnaste till husbyggen. Den näst tunnaste används sen när man gör hagstolpar men det kommer först senare :P
 
Zooma in och gör en sådan här figur. Alla tre sträcken ska sitta ihop för att det ska bli snyggt. Sätt ett likadant sträck som går uppåt på båda de sträcken som inte går upp på nu :P Gör ett taksträck på andra sidan med. (Håll nere shift för att göra diagonala sträck).
 
 
Sen är det dags att sätta lite färg på huset men tänk på att den sidan (långsidan i detta fallet) som ligger på skuggsidan ska vara mörkare än den andra sidan som inte har skuggsida.

Till det här steget får man använda både fyllningsverktyget och penslar större än 1 pixel utan att det blir fult xD Så länge man håller sig inom sträcken man ska få färg på.
 
När du gör taket är det bra om man tar en färg som inte är tex kolsvart utan lite ljusare i någon färg, grå, mörkblå eller något liknande. Då kan man snyggare få på en struktur om man vill det (det vill man om man vill göra en detaljerad stallplan :3).
 
Gör gärna taket så att det sticker ut lite på väggen och inte går kant i kant med hur det annars skulle suttit. Det gör att det blir mer verklighetstroget ^^

Valfritt om man vill göra fler hus, i did :3 Men kanske dags för ett avslut på detta nummer... Takstruktur. Finns olika sätt att göra på men plåttak är ju lättast eller vad det är :P
 
Man tar helt enkelt pennan, zoomar in och drar sträck på taket så att det blir så här och ser ut så här på det riktiga taket: (mitt andra lilla hus har den andra takmetoden på sig men den tar längre tid att göra. Man ritar typ fula cirklar omlott på/vid varandra men...:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela