Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Julpyssel - 2010-12-21

Publicerad 2013-05-04 12:47:51 i Allmänt,

 
Flätade hjärtan
Är helt klart min favorit av julpyssel. Det är lätt att göra, men ser avancerat ut. Man kan göra det av vad som helst och det enda som behövs är en sax! Dessa två hjärtanen har jag gjort med reklambladen från Rusta (fast det på den första bilden är delvis från ett vanligt a4 papper).

Hur gör man då?
1. Börja med att ta två papper av vilken sort som helst. Det ska vara ganska stora papper. I alla fall inte mindre än ett halvt a4 papper.

2. Vik papprena och lägg ihop de, antingen som en hög/bunt eller i varandra. Den vikta sidan ska vara mot/i den andra vikta sidan.

3. Klipp en båge, den nedersta delen av bågen ska vara den vikta sidan.

4. När du har kommit så här långt klipper du minst 3 remsor från den vikta sidan och in (mot den rundade).

** Nu är det dags att börja fläta **

Att förklara själva flätningen är svårare än att fläta :P Men i korta drag tar man en remsa från en halva och trär in den mellan en remsa i den andra halvan, sen gör man tvärt om.
 
Istapps maffian
Som nämnt tidigare är det kul att göra överraskningspynt. Såg i en av luckorna av hemsidan Fuldesign's julkalender hur de gjorde inomhus istappar i papper och satte upp. Skitsnyggt, udda och lagom kul.

Gör en mall av tjockt papper / kartong. Klipp ut mallen och rita istapps konturer på papper som du sen klipper ut och tejpa upp överallt du kan komma på. Exempel på köksbordet, spisfläkten, hyllor, toalettstolen etc. Endast fantasin sätter gränserna.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela