Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Massor av tips med mera - 2011-08-04

Publicerad 2013-05-16 17:23:32 i Djur, Kändisskap,

Saker man inte bör göra (men ändå kanske gör):

*Komma på ett brilliant lösenord, ge sitt nyinköpta extra stall detta lösenord. Bara för att glömma av att man köpt det och även vilket lösenord man gav stallet.

*Byta mail på sitt stall till en tillfällig mail, eller en man aldrig använder så att mailen till slut tas bort av inaktivitet lagom tills du behöver skicka efter glömt lösen.

*Önska att man var lika bra på att göra grafik som den man ser upp till mest. Och sen inte ens öva på att bli bättre på att göra grafik.

*Använda tillståndsbilder, även om man har både djur att fotografera och en (bra) kamera - "tänk på barnen i afrika" (dvs de s.s medlemmar som varken har djur eller kamera)

*Bryta mot reglerna men inte så pass mycket att någon kan klaga. Edgy!

*Skapa en fanclub till sig själv, och bli sur när ingen vill vara med i den

*Sitta uppe till 2 på natten, natten till måndag varje vecka - även skolveckor för att få vara bland de första som får se ST vinnarna

*Köpa dyra kändisdjur precis när kändisen slutar/pausar så tappar det nyköpta djuret i värde och blir "omöjligt" att sälja med vinst

*Lever i tron om att det bara går att rösta i stalltoppen på söndagar - när i själva verket rösterna räknas ihop från hela veckan som gått.

*Lägger onödigt mycket sp på att skicka tjat och sen klaga på att man är fattig

-----------------------------------------------------
Hundraser som jag tycker borde vara mer poppis här:

*Berger des pyrénées
Krångel namn men googla det, nån som håller med om att de är äckelsöta? Finns två olika typer, en långhårig och en som är lite korthårigare. De som är lite korthårigare liknar aussies en hel del.

*Berger picard
Denna ras ser lite ut som man tänker sig en schnauzer blandis men de här är nästan ännu sötare :3

*Dansk-svensk gårdshund
Jack russell liknande ras (men trevligare irl) de har en helt annan kroppsbyggnad än jack russells, som i alla fall i mina ögon gör rasen sötare

*Irish soft coated wheaten terrier (Softie)
Must be seen - nä men allvarligt, riktigt söt ras som är värd att kolla in i alla fall

*Chow chow
Trendras på danska stallet.se men det är förståeligt för denna ras (som långhårig) ser verkligen ut som ideal s.s utställningshunden

*Shiba
Alla som sett japanska animeserier om hundar bör känna igen den här rasen (även om det kanske främst är den större rasen Akita som liknar anime hundarna mer). Men shiborna är verkligen som gjorda för stallet.se utseendemässigt.

*Spinone
Denna ras kanske inte passar så många att äga i verkligheten, men söta är de och har den där söta nosfärgen som många tollarfantaster suktar efter.

*Setter
Är ingen egen ras för sig utan det finns många olika settrar typ "en för varje smak" gillar man black tan hundar så är gordon setter något för dig, gillar du enfärgade röda så funkar irländsk röd setter, sen finns både storfläckiga och småfläckiga osv.

*Kooikerhondje
Denna ras är fantastiskt söt och det är nästan ett under att det inte finns fler än 155 hundar av rasen på s.s

*Portugisisk vattenhund
Valparna hos denna ras är fruktansvärt söta, klippningen hos de vuxna som ställs ut är kanske inte så fin, men som sagt är det ju bara en klippning... USA's president har en hund av denna ras.

*Engelsk springer spaniel
Eller spaniels överlag, med tanke på att spaniels är typ den populäraste rasgruppen för att de är så perfekta familjehundar - så borde det finnas grymt många spaniels ute som går att fotografera. Spanielvalpar är det sötaste som existerar :3

*Pudel
Okej, det är inte kanske den ras som matchar stallet.se användarnas önskemål mest. Men då det finns 4 olika raser av pudel allt från lite större än en chihuahua i storlek till rottweiler storlek så finns det med andra ord rätt många pudlar där ute i stugorna, redo att letas upp och fotograferas :3

*Podengo portugues
Har tagit upp rasen förut men kan lika gärna göra det igen. Problemet är att de är ovanliga i Sverige, men skam den som ger sig ;P

*Faraohund
Finns några liknande raser med som är mindre än denna. Ett fint korthårigt altenativ, med samma rödrosa nos som tollaren har. Men denna ras är mycket mer smäcker och graciös och gör sig verkligen bra på bild :3

*Whippet
Får avsluta den här ras kavalkaden, också ett korthårigt alternativ (även om det finns långhåriga whippets med) det som gör att jag tycker de borde vara mer poppis är för att de har väldigt många olika färger. Samma visa på andra vinthundsraser.

*Kinesisk Nakenhund / Powder Puff
Är en ras med två helt olika pälstyper, den ena har bara päls på huvudet, ben och svans medan den andra är helt fullpälsad. Storlek som en Papillon och finns i typ alla färger. De är som klippt och skurna för en s.s publik, dessutom är de rätt vanliga i Sverige.
-----------------------------------------------------
Massproduktion - bra eller dåligt?
Massproduktion betyder att man gör en hel serie av mer eller mindre identiska produkter och säljer dessa. Typ mobiltelefoner är ett exempel på massproducerade saker. På stallet.se finns massproducerade djur med, uppfödare som fotar 200 bilder på samma djur, typ en bild när djuret blinkar, nästa bild 2 sek senare när ögat är lite öppnat, nästa bild 2 sek senare när den rört lite på ena örat osv. Det är i princip bara kändisuppfödningar som kan komma undan med att massproducera sina djur. När andra medlemmar försöker heter det istället att "bilderna är för lika varandra".

Massproduktion är skitbra, för uppfödaren, som tjänar stallpengar på att göra i princip inget jobb alls. Bilderna är ju redan fotade, design (om sådan finns) redan gjord, det är bara att trycka upp nya djur och sälja för 500-2000sp eller mer, kanske mindre.

På sätt och vis känns denna massproduktion som en desperat handling, när typ uppfödaren är på väg att sluta eller pausa och ser till att sälja så många av sina bilder som möjligt. (För så fort en kändis slutar eller pausar sjunker värdet på deras djur) eller att de massproducerar billiga djur för att få upp priset på sina mindre massproducerade djur så att de kan tjäna mer stallpengar på de "riktiga" djuren.

Vill man ha unika djur som inte har identiska bilder så är det ju bättre att köpa fina djur hos andra uppfödare som inte massproducerar. Finns ju faktiskt ganska många som har egna djur kanske egna uppfödningar irl och bra kamera, som trots det inte massproducerar sina djur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela