Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Rädda inte stallet.se - 2013-05-07

Publicerad 2013-05-19 16:03:00 i Bloggar och tidningar, Stallet.se,

Det pågår flera kampanjer att rädda stallet.se - det kommer dock 7 månader för sent. Det är vad vi höll på med i September/Oktober. Var har ni som vill ha kvar stallet.se varit under dessa 7 månader?! Ni har blundat och hoppats att allt är okej nu när sidan fått en support som fortfarande inte svarar på mail.

Stallet.se är dömt
Sidan har haft obotlig cancer i flera år men nu vet vi när sidan ska dö. Det bör inte komma som en överraskning att sidan har tappat medlemmar - för 5-7 år sen var det över 1000 inloggade samtidigt och 300 stall fick placering i stalltoppen. Nu är det aldrig över 200 personer inloggade samtidigt och förra veckan fick 15 stall placering i stalltoppen. Märk skillnaden.
 
Låt sidan dö!
-ALLA- medlemmar har vuxit upp med sidan, det är inte bara du som förlorar din "barndom", alla är drabbade. Men tiderna förändras och när sidan har dött så kommer det komma nya sidor och de kommer garanterat att bli bättre än stallet.se är och någonsin skulle komma att bli. Det verkar redan pågå flera projekt att skapa fler sidor - sidorna kommer ju få medlemmar härifrån och de medlemmarna kommer vilja ha ungefär samma funktioner som det finns på stallet.se alltså kommer nya sidor att uppstå och alla blir nöjda och glada. Men alla hatar förändring.
 
Egmont borde ge tillbaka våra pengar!!!
I medlemsavtalet - som man godkänner, för att bli medlem på stallet.se så står följande:

"Om Stallet.se drabbas av driftstörningar, inte fungerar tillfredsställande eller helt ligger nere under vissa perioder på grund av underhåll eller av annan anledning betalas inte kostnaden för guldmedlemskap, stallpengar e dyl tillbaka av Sudd AB."

Så nej. Du har tackat "JA!" till att inte få något tillbaka när du har spenderat riktiga pengar på stallet.se. Dessutom om du köper en tröja för typ 300kr så kommer den inte vara för evigt, ingen har en tröja i 11år. För att re-citera Lovis, i Ronja Rövardotter: "Vi föds och vi dör, så har det alltid varit." Stallet.se har fötts och nu ska det snart dö.

Vad ska man göra istället?
*Det är redan på väg att komma nya sidor att vara på. Farmliv.se har jag hört talas om, men det är ju fler som påstår att de ska göra sidor. Tex iStable.se

*På ogiltig.blogg.se finns över 100st spel länkade - bara att prova igenom tills man hittar något man gillar. Bara för att s.s inte finns mer behöver man inte ge upp sina internetspel drömmar :P

*Du kan ju även starta ett internetstall. Det var det första jag gjorde fast har inte byggt klart det ännu. tussockstables.webb.se (bara stallinformation är klart)

*Du kan även lära dig PHP kodning - finns flera gratis kurser online. Det är PHP kodning man gör sidor som stallet.se nu för tiden.

*Är du en rollspelsnörd är det kanske enklast att göra ett forum på tex swedishforum.net

*Flera medlemmar har börjat med luckylapine.com - ett kanin och marsvinsspel, rätt svårt i början men väldigt kul när man kommer in i det.

*Skapa en blogg eller hemsida, kanske en youtube kanal eller något annat att fördriva tiden på. Allt är roligare om du hittar eller får med dig folk du känner.

*Skapa en internet tidning (på en blogg tex) är man några stycken kan man ju göra det riktigt seriöst och roligt.

*Tumblr. No more words need to be spoken. xD

Sluta se det negativa i en nerläggning
Du har under din tid som medlem här hittat nya vänner, lärt dig massor med nya saker som du förmodligen inte hade lärt dig annars. Fotografera, göra designer, stallplaner, koda, rollspela eller vad det nu kan vara. Även om stallet.se stängs ner så kommer det inte vara förjäves. Du kan ju fortfarande fotografera bättre än innan stallet.se, du kan fortfarande koda och du är säkert mycket bättre på att uttrycka dig i skrift än innan stallet.se

Säljer Egmont Stallet.se?
Det är upp till dem men om sidan säljs kommer nya ägaren förmodligen få stänga sidan ändå medan de arbetar på den. Det är som en gammal utbränd och krockad bil. Visst den går att köra med men kommer kräva massor av jobb för att få den i nyskick igen. Jag kommer tycka synd om den som lyckas få Egmont att sälja sidan till dem. Har man skills att göra communites och spel så är det förmodligen billigare, snabbare och bättre att börja från grunden. Då får man de funktioner man vill ha, hur man vill ha de och kan möta medlemmarnas idéer på ett helt annat sätt än om man har en gammal sida att förhålla sig till.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela