Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Rädda stallet.se? - 2012-09-27

Publicerad 2013-05-19 14:56:11 i Stallet.se,

Är sidan döende?
Det kan den däremot vara. Alla över 15 känner nog till communityn Lunarstorm som fanns förut. Sidan hade ofta 90000-100000 inloggade medlemmar samtidigt dagtid och ca 150 000 loggade in varje dag under sidans storhets period. Något år innan sidan lades ner helt så var det nere på under 1500 samtidigt - och då hade de ändå gjort sidan gratis att använda. Lunarstorm blev inte mycket äldre än 10år gammalt. - Detta kan mycket väl vara på väg att hända med stallet.se - men eftersom företaget som äger stallet.se inte har sagt något om det än så får man väl anta att de inte planerar någon nerläggning ännu. Ingenting varar dock för evigt....

Stallet.se är som en häst.... Hasse och Petter är stallet.se's uppfödare, de tränade och utvecklade den under föl och unghästperioden. Men hade sen inte råd att åka på dyra tävlingar för att göra den ännu bättre. Då fick de erbjudande om att sälja 60% av hästen - nån annan skulle ta hand om den men de skulle få stå kvar som tränare. Men sen började andra saker locka mer än att träna en häst som vid det här laget börjat bli "en avdankad tävlingshäst" och i nuläget är det mer en pensionärshäst som aldrig rids och tränas men som i alla fall får mat och grundskötsel.

Hästens ägare, Egmont, verkar inte se sidans potensial, verkar inte veta vad eller hur mycket sidan betyder och/eller har betytt för medlemmarna. Det går att tända glöden i den trötta utkörda tävlingshästen, det går med pengar och engagemang att få tillbaka den värdefulla sida som gång på gång vann priser som bästa ungdomssida, mest uppdaterade sida etc. Som den en gång var.

Men pengar verkar vara problemet som står mellan Egmont och viljan att sparka liv i sidan. Och ena sidan vill man (antar jag eftersom de köpt sidan) äga en vinstdrivande aktiv community - och andra sidan verkar de tro att en sådan sida klarar sig själv. När det i själva verket behöver i alla fall några betalda arbetare som kan sköta om sidan... Typ som en hovslagare, en veterinär och en massör. Nån som inte bara ser till att sidan finns kvar and thats it - utan nån som ser till att sidan inte buggar, att sidan utvecklas och framför allt att medlemmarna får den hjälp de behöver.

Att häva strejken kommer leda till att ni medlemmar kommer få bilder godkända och allt kan tuffa på som vanligt igen. Men bara för att det sker så betyder det inte att sidan är räddad - om den nu behöver räddas? Egmont har sagt att det kommer en support snart (i flera veckor/månader). Och det kan mycket riktigt vara på gång att komma en ny support. Men även med support kommer inte sidan att vara räddad från undergång (när den nu sker - för ingenting varar för evigt). Räddad blir bara sidan när Egmont vågar lägga pengar på att rusta upp sidan - vågar köpa ny utrustning, importfoder, ändra rutiner och skaffa en ny tränare. Då och bara då kommer tävlingshästen att leva upp igen och då har vi stallet.se räddat (för en tid framöver - för som sagt... Ingenting varar för evigt).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela