Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Rätt färger är viktigt - 2011-01-17

Publicerad 2013-05-04 12:56:13 i Bilder,

När man gör stallplaner (och designer) vill man ju gärna lyckas så bra som möjligt med det. Det spelar ingen roll om man är total nybörjare eller någon som gjort grafik länge och är riktigt bra på det. Det gemensamma målet är det samma: Att det ska bli så bra som möjligt!

Att göra små detaljer är bara ett i raden av många saker man kan göra för att lyckas med stallplaner. Men det riktigt viktiga, som kanske inte så många tänker på är färgerna. Utan rätt färger kan stallplanen bli fulare än den annars hade blivit.

Ett bra knep för att skapa enkla men snygga detaljer är att använda olika nyanser av samma färg, exempel bredvid. Det går från "mörkt" (som är originalfärgen) till att bli ljust. Detta knep kan alla använda sig av i alla program. Och det är även så tex bergen skapades i paintstallplans guiden...
 
Man kan givetvis göra tvärt om och göra mörkare nyanser av samma färg. Huvudsaken är ATT man har olika nyanser. Nyanserna gör mycket av jobbet gratis - dvs du behöver inte slita i flera timmar för att det ska se bra ut om du har nyanser av samma färg...

Nyanserna används tex som skuggor, det kan vara en bra idé att göra en palett med färger man tänker använda på stallplanen/bilden/designen. Kanske rent av innan man börjar jobba på den.
Så här ser färgkartan för den här stallplansbiten ut. Det bästa är att ha nyanser mellan 3-6st. Men 2 går också bra, och förstås fler (men är det väldigt många kan det se mindre snyggt ut). Skillnaderna mellan nyanserna behöver inte vara så stor, knappt synas för att kunna fungera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela