Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Sidan svämmar över (omdöpt) - 2013-05-10

Publicerad 2013-05-19 16:17:37 i Stallet.se,

Gråt inte över spilld mjölk
Stallet.se läggs ner, efter 11 långa år. Men det verkar bli som en phenix fågel - att den går upp i lågor och sen återföds den fast som tre nya sidor (hittills - hoppas dock på att fler sidor ska göras så man får ännu mer att välja bland).

Farmliv.se
Stallplatsen.com
iStable.se
Är kanske alla tre framtidens stora sidor. Och trivs man inte där så finns det ju faktiskt en helt ny värld *disney dramatisk musik* av internet spel. Använd google för att söka på "sim game" 

Sp i miljardbelopp
Senaste veckan har s.s svämmat över i sp. Det råder delade meningar om hur bra det är - somliga hatar det och har redan lämnat sidan för att det spårat ur. Somliga älskar det och tycker sidan ska vara kvar nu när den blev så rolig!  Rykten har florerat att det är crew som kan skapa stallpengar och att det är de som delar ut alla stallpengar till alla. Detta är inte sant, inte helt och hållet i alla fall. (Då en Crew delat ut sin ärligt tjänade miljard sp till en medlem som i sin tur delat ut till andra). 

Så länge stallet.se har funnits har man kunnat göra stallpengar på det här sättet. Alla huvudansvarige i crew och support genom tiderna har haft detta problem. Allt från IngelaH och Killercow till Stina, Becka, den gamla supporten och till och med den nya supporten. Många i crew vet däremot hur man gör - men det är inte att förväxla med att bara crew kan göra det. Zvala var inte crew - ändå var det samma grej den använde för att fuska sig till stallpengar. Sp buggen är ett av många bevis på att stallet.se är dåligt kodat - och om någon hade köpt sidan så skulle de i alla fall fått töma den på innehåll. För eftersom buggen har funnits lika länge som stallet.se har funnits så är fuskpengarna utspridda och utspädda över hela sidan. Även de man tjänar ärligt har i många fall sitt ursprung i framfuskade stallpengar.

Så här tänker jag / många i crew om detta:
1. Sidan kommer (antagligen, troligtvis, förhoppningsvis... välj själv) dö inom några veckor.
2. Många medlemmar har fortfarande inte fått chansen att nå sina dröm-mål här på sidan.
3. För att visa hur trasig sidan egentligen är.
4. Eftersom buggen funnits i så många år så måste sidan om den lyckas få en ny ägare ändå tömmas på stallpengar eftersom majoriteten av stallpengarna ändå är framfuskade.
5. Om sp valutan är värdelös kommer ingen lyckas sälja sp för IRL pengar och då kan ingen köpare som missat att sidan stängs ner förlora på det.

"****** ska kanske köpa sidan!"
Ett köp av stallet.se är inte lösningen. Vi vet ju vad köpet från Hasse och Petter ledde till. Detta. Köps sidan kan de nya ägarna göra -precis-vad-de-vill- med sidan. De kan stänga ner sidan. De kan bygga om den till något vi inte känner igen idag. De kan lägga in element i sidan som alla kommer hata mer än nerläggningen självt.

En försäljning är inte lösningen.

Populära sidor som köpts och vad som hänt med de:
Lunarstorm - när sidan var som populärast var det alltid minst 40000 personer inloggade, ibland kunde det vara flera hundratusen inloggade samtidigt. Sidan såldes till Bilddagboken (Dayviews) och nu finns Lunarstorm inte mer.

Horseland - ett hästspel som startades 1994 som har haft hittills 77miljoner registrerade konton genom årens lopp. 2006 blev de partners med ett företag som producerade en tecknad serie som visas på tex Barnkanalen idag. Spelet gjordes om och nu har de knappt några aktiva medlemmar kvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela