Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Skissa en design - 2010-06-23

Publicerad 2013-05-04 02:29:13 i Allmänt,

Djurfoto:
Katter är enklare (men ändå svårare) att fotografera än kaniner. Det är bra om man är två + katten i fråga då. En som håller i kameran och tar bilder och en som sysselsätter katten. Ibland kanske katten bara vill sitta och glo, perfekt tillfälle att ta stillbilder där man ser de fina kattögonen.

Men hur sött är det inte med en katt som jagar en leksak? Framtassarna i vädret med alla klor utdragna som en mustorped :P Kan vara bra att ha (om man kan) sportinställningen inställd på kameran om katten far omkring och man inte hinner vänta på en seg kamera som ska ladda in varje bild som om den vore av guld.

Men liksom kaninfoto bör man tänka på vad det är för väder (och framför allt vad det är för ljus). Speciellt om man fotograferar en vit eller väldigt ljus katt. Det är väldigt lätt hänt att en sådan päls blir överexponerad (vilket i sin tur innebär att bilden i princip är förstörd). En överexponerad yta är oftast helt kritvit istället för att ha nyanser av grått och andra ljusa färger som "vit" (och andra färger) brukar vara när man går in och kollar nära.

Att fotografera ett svart djur kan vara problematiskt det med. Som "tur" är så är många svarta katter aldrig kanske riktigt kolsvarta. Utan blir brunaktiga på sommaren eller när man fotograferar. Det är ju bra på så vis att bilden inte blir överexponerad (för mörk). Men sånt kan man fixa till i något bildprogram senare om man vill..

Tänk på att alltid ha din egen skugga bakom dig, så att inte skuggan hamnar på katten, det kan se lite udda ut (har råkat göra det, hade jag inte gjort det hade jag nog fått till rosettchans bilder).
 
***********************************************
 
Ibland kan det vara grymt svårt att komma på hur man ska göra sin nya design. Bara att man vet att det behövs för att den som är nu har varit där länge, länge eller så gillar man den helt enkelt inte längre.

Problemet med att göra designer är att man kanske inte alltid har någon bra idé. Har man idétorka är det ännu värre. Men så sådana här design skisser brukade jag göra tidigare.

Man börjar med att skriva upp vad man ska ha med, tex Stallnamn, vilka man ska länka till och vad man ska skriva på sidan. Sen väljer man ut vilka bilder som ska vara med och hur stora de ska vara på designen. Sen är det bara att pussla i hop.

Värt att notera är att det är en skiss som hålls utanför datorn hela tiden. Man skissar upp UNGEFÄR hur man vill ha det. Och när man sen gör designen i sitt designprogram så kan man ändra och lägga till saker som man vill ha med även om det inte var planerat från början och sånt.
 
Exempel:
 
********************************************************************
Sverige är ett underbart land, men när det kommer till nyheter så är vi rätt mycket efter (även om det har förbättrats massor bara på 10år). Om man vill ha reda på de senaste ungdomstrenderna med musik och sånt ska man häcka på amerikanska sidor. Gärna forum där det finns jämnåriga i andra länder.

För inte så många månader sedan blev Justin Bieber känd för oss i Sverige. Personligen kände jag till honom redan i typ januari 09 just för att jag spelar amerikanska hästspel.

Samma sak med bandet Jonas Brothers som folk på det spelet tjatade om i veckor förra (eller om det var förr förra?) sommaren x) Såå om man vill ha reda på det senaste, flera månader innan det kommer till Sverige är det bara att hitta något forum eller spel med andra ungdomar (lämpligtvis från USA).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela