Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Skydda dig själv - 2011-11-29

Publicerad 2013-05-16 17:42:40 i Säkerhet,

Att lämna ut för mycket...
Om sig själv på nätet är en vanlig grej här. Jag har skrivit om det förut. Men det är faktiskt rätt viktigt att försöka skydda sig.

De flesta får förhoppningsvis veta av sina föräldrar att man inte ska lämna ut sitt namn, telefonnummer eller adress på internet till främlingar?! Men även om man skulle lyda de reglerna så är det inte tillräckligt.

I alla fall inte om man lämnar ut var man bor, typ Åkersberga. Vilken skola man går på, typ Berga och/eller vilken ridskola man rider på, typ Skånsta. Inklusive en bild på sig själv så är man så gott som hittad. Även om du inte lämnat ut namn, adress och telefonnummer. Du har lämnat ut precis allt annat.

Lägg där till att FG bilderna visas på google om man söker på ditt användarnamn. Vem som helst inne på s.s kan ju se de, alla här är ju inte jämnåriga med dig själv med samma intressen som du själv. Det finns säkerligen många här som är högst olämpliga att lämna ut personlig information till.

Lämnar du ut din mailadress (msn adress?) till nån internetkompis vill det till att du inte använder den mailen som inlogg på tex facebook. Testa sök på lite msn adresser på facebook, får du fram mer än du trodde?

Internet är inte riskfritt att leka på, så man ska se till att inte göra det lätt för andra att hitta en.

OBS. Det är inte namnet i sig som är riskabelt att ge ut, men att ge ut namn och sen bild och en hint om var du bor osv. Det är som ett pussel - en bit lägger inte hela pusslet. Däremot kan pusslet läggas om alla bitar finns där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela