Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Stallsäkerhet - 2010-06-02

Publicerad 2013-05-04 02:12:57 i Allmänt,

Stalllet.se är den enda sida jag känner till där folk nästan stolterar med att de blivit lurade. Tycker det är ganska... Patetiskt, faktiskt :P Typ "Hej här är jag, jag är lättlurad :D lura mig mera :D <3"

Det som gör att folk blir lättlurade är att de börjar lita på andra, som de ofta inte alls känner i verkligheten eller något sånt.

Ofta brukar luret gå ut på att den som ska bli lurad kommer få något typ väldigt mycket stallpengar, pokalstall eller annat eftertraktat stall, gratis rosettdjur eller något annat som den förmodligen vill ha riktigt mycket. Och tydligen till varje pris...

De flesta slutar tänka överhela taget när någon lockar med något som den vill ha.

Det är som om någon står och viftar med 50000kr sedlar, men mellan den personen och en själv är ett stup där man inte ser var det bottnar.

I stallet.se fallet så chansar personen och hoppar rätt ut i tomma intet bara för att få 50000kr.

På riktigt hade man ju inte gjort det, gubben kan få stå där med sina 50000kr om den känner för det. Orka offra livet för 50000kr liksom?!
 
Om vi gör som exempel att stallet Aprikospaj (finns inget sådant stall, ännu) är stortjuv. Hon mejlar runt till lite olika stall med mejlet:

"Vill du ha 2000sp? Och en jättesnygg design?! Du kan få det gratis :) Men då måste jag få ditt lösenord så jag kan föra över pengarna och sätta in designen :P"

Vad i ärlighetens namn tjänar Aprikospaj på att ge bort 2000sp? Och vad tjänar den på att ge bort en jättesnygg design?! - INGENTING

Hade du själv gett bort 2000sp bara hux flux till vem som helst? - Inte? Varför ska Aprikospaj göra det då? Och designen, är det inte bättre för Aprikospaj att hon säljer designen och får sp för den, hade du själv gett bort en jättesnygg design till vem som helst? Samma sak här.
 
Summan av kardemumman är att man inte ska lita på någon på Internet, speciellt inte om man aldrig har träffat den i verkligheten. Det kan vara precis vem som helst bakom ett stallnamn. Det kan till och med vara någon du känner i verkligheten men som ger sken av att inte alls vara den personen!

Sen måste, måste, måste man tänka till en extra gång innan man tackar ja på ett erbjudande som verkar för bra för att vara sant. "Vad tjänar den här personen på att ge mig dessa saker?"
 
En annan sak är lösenorden:
- De ska alltid vara personliga
- De ska vara svåra att lista ut
- Man ska ALDRIG ge ut det till nån
- Stallet.se/Supporten/Brunte behöver inte ditt lösenord om de ska göra något i ditt stall (ovanligt :P) alltså frågar de aldrig om ditt lösenord och de tappar aldrig bort lösenorden inte ens pga datorfel.
- Stallet ska vara kopplat till en mejl som man själv äger och har tillgång till. Säkrast är att använda ens föräldrars mejladress eller en mejl man BARA använder till registreringar (alltså inget msn:ande med adressen).
 
Något som har ökat lavinartat den senaste tiden är försäljningen av sms-tjänster. Och därigenom också lureriet med de. Blir man lurad när man säljer eller köper sms-tjänster är det inte stallet.se eller dess support det är fel på. Och det är inget som de kan göra något åt. Mer än att spärra den som säljer eftersom det egentligen nog inte är tillåtet :P

Köp/Sälj av sms tjänster är inte säkert, någonstans. Om det går, så bör man så lite som möjligt använda sig av sådana försäljare och inte försöka sälja sådana tjänster själv.

Det är ju framförallt för att det kostar riktiga pengar. Har sett sms försäljningar som uppgår 200kr. Det är absolut för mycket! (Får mig att undra vilka sidor det egentligen handlar om O.O).

Som försäljare kan man dessutom bli spärrad från att logga in på sidan om man försöker sälja saker för IRL pengar (och sms är ju indirekt det).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela