Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Svåra lösenord (omdöpt) - 2010-09-05

Publicerad 2013-05-04 12:07:04 i Säkerhet,

Ett säkert stall som inte blir stulet är jättelätt att fixa om man bara vill. Skulle våga påstå att alla stallstölder beror på en kedja av oaktsam.

Att man bara ska ha sin egen mailadress kopplat till sitt stall har vi ju gått igenom redan. (Kolla numret: "Stalltjuvar och SP tävling" om du vill läsa mer om det)

Var noga med att ha ett übersvårt lösenord på din mejl också!

Lämna ALDRIG ut ett lösenord. Ska du ge bort ett stall, logga in på det och byt lösenord till något helt annat än det lösenordet som du har på dina säkra stall.

Men nu till vad som skulle skrivas egentligen... Har tidigare skrivit om hur man konstruerar ett riktigt svårt lösenord, tex i numret: "Tips på säkra lösenord"

Men här kommer några fler tips...
 
Gå till wikipedia och sök runt på olika växter och djur. Samla ihop deras latinska namn tex så här:

troglodytes
Odobenus rosmarus
Dolichovespula maculata
Egretta novaehollandiae
Trachylepis maculilabris
Splachnum luteum
macrophyllum
Cyanus segetum

Dessa namn är svåra som de är om man har de som lösenord. För de är långa och "makes no sence" ungefär men vill man vara extra säker (vilket man bör vara) så lägger man till en siffra någonstans i lösenordet. Till exempel:

maculil8abris
dol4ichovespula

Allra helst något ännu svårare för någon hacker att knäcka är att lägga in tecken som # @ $ € %

Det är inte omöjligt att lära sig ett så svårt lösenord. Men det kan kanske ta ett tag :P Blanda stora och små bokstäver är också toppen för säkerheten!
 
Ta djur/växter som ingen känner till att du gillar/ogillar eller vet att du känner till ens (typ leta fram det ovanligaste djur du kan hitta och snatta deras latinska namn och omvandla det till ett lösenord).

Vill du ha ett säkert lösenord sätter du siffror och symboler inuti lösenordet, inte skriver de i början eller slutet utan mitt i smeten :P

Skriv upp lösenordet på en lapp tills du har lärt dig det, sen typ elda upp lappen så att ingen får se den xD

När man övar på ett nytt apsvårt lösenord bör man skriva det både för hand och på datorn flera gånger tills man kan "uttala det" själv och skriva det (snabbt) på tangentbordet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela