Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Tips på säkra lösenord - 2010-08-01

Publicerad 2013-05-04 11:59:22 i Säkerhet,

Alla vill få mejl, men ingen vill skicka dem

Visst kan det ligga något i titeln? Hur många mejl skickar du varje dag? Och förväntar du dig hitta nya mejl i din mejlkorg när du loggar in?

Skickar man inga mejl kan man inte heller räkna med att hitta några mejl när man loggar in på stallet.se (enda undantaget är om man har ett kändisstall, har vunnit rosett/pokal, skickat tjat innan man loggade ut innan eller om man har en populär klubb med många som blir medlemmar/går ur klubben).

Jag skickar själv inte så mycket mejl, men jag är inte heller beroende av mejlen här :P Men de gånger jag har mejlat runt till andra stall brukar konversationen tvärdö efter 1-2-3mejl. Kanske har jag bara råkat mejla någon som inte heller tycker att mejl är så himla kul men... Man börjar ju undra.

För att en mejlkonversation ska kunna hålla igång mer än bara några sekunder krävs att båda två ställer frågor till varandra, som den andra kan svara på.

Tex:
A: Vad hittar du på med idag?
B: Jag håller på att städa, vad gör du själv?
A: Jag borstar min katt, gillar du lady gaga?
B: Nej, jag är mer för justin bieber, har du hört nån låt från honom?
-----------------------------------------------------------------------
Tjat som fungerar vs. inte fungerar

Det har varit på tapeten innan... Men tjat som bara innehåller stallnamnet,
typ:
"Ostkaka: Ostkaka Ostkaka Ostkaka"

Det ger ungefär INGA besökare xD Skickade ett sådant tjat från ett av mina andra stall, det var en vanlig dag kanske vid 2-3 tiden. På en timme klickade 14st på det tjatet.

Så effektivt? Nej det är det inte. Enda positiva är kanske att folk lär sig känna igen ens stallnamn.

Tjat som är effektiva att få besökare, hästboksinlägg och kanske mejl är de som innehåller frågor. Helst frågor som ALLA kan svara på.

Tex.
*Hur mycket var klockan när du såg det här tjatet?
*Vad är din favoritfärg?
*Nån som har tips om en kul blogg att följa?
*Vad lyssnar du på just nu?
*Röd eller Blå?
*Gillar du svamp?
-----------------------------------------------------------------------
Heh, lite lätt kritik på föregående nummers inlägg om hur man SKYDDAR sitt stall från tjuvar, genom att veta HUR de kommer in i stallet.

För om man vet hur de tar sig in, kan man täppa för hålen i "försvaret" vilket man aldrig hade kunnat göra om man inte visste hur man gjorde eller hur nu tjuvar kommer in där de inte ska.

Stallet.se har fixat så att man numera bara kan byta till säkrare lösenord, när man skriver in sitt nya lösenord visar en ruta om lösenordet är för lätt (rött) eller tillräckligt svårt (grönt).

Rekommendationen på ett svårt lösenord är:
*Minst 8 bokstäver
*Stora och små bokstäver blandet
*Minst 2 siffror, helst blandat

Men det ska ändå vara så att du själv kommer ihåg det, utan att behöva skriva upp det på en lapp (som en kompis sen kan hitta, memorera och testa på alla sidor som hon eller han vet att du är medlem på, eller någon av dina föräldrar som vill snoka).

Skapa ett lösenord: (exempel)
Gillar du låten "Only Time" (av Justin Bieber), som på spotify kommer på plats 4 i albumets spelningslista (eller något)... Då kan man ha ett lösenord som är: Only4time. - det är i enklaste laget men ändå svårt nog. Fungerar bäst om man väljer en opopulär låt som du kanske gillade för 5år sedan eller något.

Eller så kanske ditt favoritdjur är Råttor. Som på latin heter Rattus norvegicus - Båda namnen går att göra kluriga till omöjliga att knäcka, speciellt om man lägger in siffror (tänker då främst på norvegicus delen av namnet) ta vilket latinskt djurnamn som helst, behöver ju inte ens vara något djur du gillar.
 
Det är upp till var och en av stallets medlemmar att hålla sitt stall säkert. Supporten ger så gott som aldrig tillbaka ett stall som stulits för de har gett upp för länge sen. Om supporten skulle hålla på och leta stalltjuvar hela tiden när de jobbar skulle det ta dubbelt så lång tid att få svar på anmälningar om viktigare saker (som kanske påverkar alla på sidan, istället för bara en ensam person).

*Har man sin egen mejl kopplad till stallet
*Ett riktigt svårt och klurigt lösenord
*Som man ALDRIG lämnar ut till någon
- Så kommer stallet med nästan 100% säkerhet ALDRIG bli stulet

Finns medlemmar här som aldrig har fått ett stall stulet och aldrig blivit lurade bara för att de håller uppe säkerheten på deras stall. Gör det du med så slipper du förlora stallpengar och dina favoritstall med innehåll!

Ditt stall = Ditt ansvar

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela