Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Vad fanns innan stallet.se? - 2012-08-21

Publicerad 2013-05-16 18:03:05 i Allmänt,

Stallet.se må vara den första svenska hästsidan för ungdomar där man kunde ha en virtuell häst och spela som ett slags spel.

Men iden till stallet.se föddes förmodligen ur Internetstallen som fanns innan stallet.se dessutom fanns (och finns utländska hästspel/sidor).

Ett internetstall var en sida man kodade själv på någon gratis hemsida. Man typ rollspelade stallägare och hittade på hästar. Blev nån medlem i ens internetstall fick den en påhittad summa pengar som den fick köpa hästar, stall och utrustning för. Det fanns ofta en chatt eller ett forum där medlemmarna kunde prata med varandra i. Det var alltså väldigt mycket som stallet.se är. Men helt oautomatiskt - så ägde man ett internetstall fick man själv gå in och ändra varje gång nån medlem avlade hästar och själv lägga in föl osv. Denna typ av internetstall finns kvar och länk till en sida om de finns om man söker på just "Internetstall".

Det fanns förmodligen (fast jag kände inte till det då) forum hästspel, det är sjukt enkelt att starta ett forum, ännu enklare att driva och uppdatera det. Har man bara medlemmar som är aktiva kan det nog vara urkul. Jag vet inte om det finns några svenska rollspelsforum som har hästinriktning men då är det kanske något som någon borde skapa, det passar förmodligen bäst till rollspel men ändå.

Innan stallet.se fanns spelade jag HL, som är ett amerikanskt hästspel som finns kvar än idag. Men det har blivit sjukt dåligt sen sidan ändrades. Ingen av de ursprungliga medlemmarna är kvar. Det är lite som stallet.se - De gjorde massor av ändringar som förändrade själen av sidan och nu är det bara rester kvar som bara ett fåtal kan uppskatta - men det är förmodligen för att de inte känner till något annat.

Lite så känner jag med stallet.se också, men hur less man än kan bli på sidan kommer man alltid tillbaka till den. Men det är bara jag det, de flesta medlemmar här känner nog inte till något annat än stallet.se (och hwrse och starstable). Men sanningen är den att det finns åtminstone 30 andra hästsidor där ute som påminner om stallet.se, sen finns det flertalet med hundar, katter, kaniner och andra djur med.

Man tjänar absolut på att pröva andra sidor/spel (de flesta av de är helt gratis med). För när man testat något annat ett tag får man bättre perspektiv på saker och ting. Man lär sig massor och kan få vänner utomlands på kuppen. Och få designinspiration beyond your imagination :3

Och andra sidan blev jag sugen på att börja med sånt här igen så .. Jag ska nog dra igång ett själv xD

Kommentarer

Postat av: Noah

Publicerad 2014-06-26 14:20:19

Om du fortfarande är intresserad av rollspel så kan jag förstås rekommendera Dramatis Personae. Sidan har ett fantastiskt upplägg för rollspel och tillåter alla möjliga genrer, men är samtidigt väldigt sorterad. Ta en titt om du har lust! :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela