Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Våga prova något nytt - 2011-01-01

Publicerad 2013-05-04 12:53:38 i Allmänt,

Tror kanske inte riktigt att detta behövs... Men bilden bredvid är från GIMP. Det inringade verktyget är den man använder för att smeta bilder med.

Bilden nedan visar en bit av en (paint) stallplan som håller på att smetas ut. Man kan gör så här i GIMP, Photoshop, Photofiltre och kanske även Artweaver.
 
 
Man behöver inte photoshop för att kunna göra bra grafik. Som visat i GIAN under hösten, går det ju mycket väl att göra en grymt fin stallplan i helt vanliga paint.

Men vill man ha fler verktyg och möjligheter än vad som finns i paint finns det gratisprogram som man kan ladda ner, helt lagligt.

GIMP - är det vanligaste. Gimp är som photoshop, man kan till och med animera i det. Men gimp är konstigt uppbyggt och kan vara svårt att förstå sig på.

Photofiltre - är ett, på stallet.se ganska vanligt, program att ladda ner. Detta program är långt ifrån en favorit för mig :P Ärligt talat förstår jag inte hur man kan lyckas göra något vettigt i det. Speciellt inte med tanke på de andra två gratisprogrammen...

Paint.NET - är ett grymt bra gratisprogram. När jag först skaffade det och gjorde grafik i det trodde mina kompisar att det var photoshop. Dock kan man inte göra animeringar i det och det är ganska klurigt att göra ritad grafik i det. Men till foton är det superbra!

Artweaver - är REN kärlek. Det är uppbyggt precis som photoshop, ser ut som en mycket tidig variant av photoshop. Men det har massor av penslar och sånt som de första photoshopen inte hade. Om man blir riktigt van vid programmet går det alldeles säkert att göra stallplaner som ser ut att vara gjorda i photoshop.


För guider hur man använder alla de här programmen rekommenderas att gå till www.ogiltig.webb.se och klicka på Grafik.
 
När man ändå är inne på att göra nya saker. Om man inte redan gjort detta så är det en varm rekomendation.

Prova webbläsare!
Det finns massor med olika webbläsare, alla är gratis, alla har egna fördelar som du kanske "förälskar" dig i.

Det finns fler än de fem vanligaste (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari och Opera). Men har man inte provat någon annan än Internet Explorer är kanske de vanligaste något av en mjukstart.

Olika hemsidor ser olika ut i olika webbläsare, en sida som är långsam i en webbläsare kan gå jättesnabbt att ladda i en annan. Det skadar inte att prova på något nytt :3

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela