Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Vart är vi på väg? - 2013-03-13

Publicerad 2013-05-19 15:34:07 i Stallet.se,

Det råder pessimism bland crew och många andra på sidan. Det känns som om slutet för sidan börjat krypa sig närmare och närmare. Alla har kanske inte noterat förändringen ännu, men den är på väg. För mer än en månad sen skickade Acropol mail till Egmont om frågan om stallet.se's framtid. Men hon har fortfarande inte fått svar, inte ens efter att ha skickat en påminnelse till dem. Jag mailade i natt med en lägesuppdatering om hur senaste månaden har varit på stallet.se, vad den innehållit och de tre största orosmomenten just nu. De är idioter om de inte svarar på mailet - just för att just de sakerna är av så pass allvarlig karaktär.

Vad händer sen?
Om stallet.se läggs ner i morgon. Allt jobb vi har lagt ner på våra stall, på våran sida, stallet.se - om allt bara försvinner. Vad har vi då kvar? Glada minnen av vinster, minnen av roliga sommarkvällar i chatten, minnen av att sälja djur för massa stallpengar. Dåliga minnen av elaka medlemmar, minnen av stallstölder, när du hittade ditt foto av din avlivade häst hos en annan medlem, minnen av olika karaktär. Men vad som kommer vara kvar är minnen från en tid som inte längre finns. Första tiden efter stallet.se's bortgång lär bli svår för endel, lättare för de flesta andra och på sätt och vis kommer det kanske bli en lättnad över att det är över för andra.

Men var ska man ta vägen?
Många har ju hittat till starstables och howrse. Den vägen kommer inte jag ta någon mer gång. Jag gillar spel som är gratis och det finns det ju massor av x) Men saken är den att oavsett vad som händer sen, så kommer vi alla som en gång varit stallet.se människor alltid att förbli det. Vi har flera år på nacken som en hyfsat sammansvettsad kår av människor. Vi kanske inte gillar varandra, alls, men vi har ändå ett delat förflutet på stallet.se.

Mest av allt
Känner jag för att samla ihop trupperna av stallet.se folk, nya som gamla och flytta till någon annan sida. Eller tillsammans göra en egen... Men det kan nog bli svårt. Så det är kanske enklare att låta "gänget" splittras :/ Men stallet.se har ändå lärt oss många saker! Fotografera, redigera bilder, använda photoshop/gimp/osv. Rita natur, hus och djur. Skriva presstexter, utforma bloggar/hemsidor. Koda och mycket mer. Så lite gott har sidan ändå fört med sig genom årenslopp.

DÅ och NU
Slutet känns nära, slutet av stallet.se eran. Säker på sin sak kan man inte vara ännu, men presenterar vi fakta så kan man väl räkna ut hur det kommer bli, förmodligen rätt snart.
: Support på sidan ~5-8/h per dag - och då hade den ibland svårt att hinna med alla mailen.
NU: Support på sidan 1h/dag på vardagar.
: Ägdes av Hasse och Petter och senare ~60% av Egmont. H/P skötte utvecklingen, uppdateringar, buggfixningar osv. Egmont gav de lön för mödan och fick en stor välmående community på köpet.
NU: 100% Egmont som är ägare, vill inte lägga mer pengar än nödvändigt på sidan. Support fick vi pga våra protester i höstas.
: En sida med flera tusentals inloggade varje dag.
NU: En sida med knappt några hundra inloggade varje dag.

Listan över och NU kan göras lång, mycket längre än så här. Men ärligt. När ni läser detta, hur lång tid tror ni att stallet.se kommer fortsätta att finnas till?

Hur är stämingen på de andra sidorna?
MyDreamStable.com - Engelska sidan
Sedan ungefär 1-1.5år tillbaka kan medlemmarna där inte köpa GM. Det har ju gjort att de flesta har slutat och det mest bara är skaninaver kvar på sidan. Varenda tjat man ser eller mer eller mindre varje skrivelse i chatten är rösttigg till utställningen eller stalltoppen. Det är så pass få stall inne varje vecka att det hänt att det inte blir ens 3st stall som får pokal. I utställningarna är det max 40st djur - och det alla 4 uställningarna tillsammans.

MeinPferdchen.de - Tyska sidan
Mer eller mindre alla deras crewar är inaktiva och/eller har raderat sitt stall. Så de få medlemmar som finns kvar får inga bilder godkända. Det går inte heller här att köpa GM tydligen och man behöver knappast anta att sidan är på väg mot sin död.

Minstad.dk, Minstall.no och Tallini.fi - Danska, Norska och Finska sidan
Verkar alla tre fungera bra, men antalet medlemmar är ju litet. Saker som händer på sidorna är smått till minimalt.

Det är ju inte jätteunderligt att man börjat se medlemmar från alla de här platserna bli medlemmar på stallet.se - hos oss händer mer än det gör på alla de andra sidorna på en månad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela