Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Vi är som vanligt efter.. - 2013-03-03

Publicerad 2013-05-19 15:28:16 i Allmänt,

Stora delar av de hästintresserade internet människorna världen runt har på senare år fastnat för vad som kallas HARPG. Vilket kan översättas till Horse Art RPG, dvs rollspel med konst som föreställer hästar.

HARPG håller framför allt till på deviantart men det finns ingen sida, inget färdigt spel med den här typ av rollspel. Rollspelsnördar blir nog besvikna över bristen på rollspel. Även om det är valfritt hur mycket eller lite man vill rollspela med sina karaktärer.

Det finns i alla fall många olika HARPG klubbar/forum/tillhåll, vissa innehåller inte hästar alls utan tex hundar, katter eller kaniner. Vem som helst kan börja med det. Oavsett om man ritar sträckgubbar eller verklighetstrogna bilder. Alla harpg tillhåll har sina egna regler men oftast så måste man ha gjort hela bilden själv från lineart (kontur) till färgläggning.

Men man kan också köpa och sälja hästar mellan varandra, och på så sätt få tag i söta karaktärer från andra uppfödare. Hur som helst så är ju den här typen av bildskapande något som man kan göra om man lessnat på konkurransen på s.s, inte har djur att fotografera, gillar att rita - och vill bli bättre på det, finna vänner utomlands (beroende på var man har sitt rpg).

En annan utveckling av det kan ju vara att göra sitt egna virtuella stall - som en blogg eller hemsida. Och använda bilderna här, kanske som stallmaskot?

En annan fördel med HARPG är ju att man kan göra vad sjutton man vill för bilder. Vill man ha my little ponys, ja då kan man ha det. Vill man ha enhörningar? Ja då kan man ju ha det med. Endast ens egna fantasi sätter gränserna - och så borde det vara på stallet.se med. Även om vårat s.s "liv" är ganska inrutat (eftersom designer, stallplaner och annat MÅSTE ha ett visst mått osv.) Håller man på med HARPG - eller liknande så är det ju inte alls lika mycket inrutat. Sålänge man inte har sitt huvud harpg stall på s.s ofc.

Dessutom kan man avla - även om man får rita avkomman för att få den i sitt stall x) Om inte annat så kan det ju vara ett sätt att komma igång igen efter en lång paus med att göra grafik. Lära sig nya tekniker. Eller ha något att göra den dag stallet.se stängs ner (vilket i den är takten känns ganska snart).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela