Give It A Name

Fd. stalltidning på stallet.se - flyttad hit

Vilse Vill Se - 2013-02-20

Publicerad 2013-05-19 15:22:00 i Allmänt,

Att kritisera och att hata
Två begrepp som på senare tid verkar ha flutit samman till ett enda. Vilket är helt absurt. Jag tänker då främst på det sk. näthatet. Man skulle kunna vända ryggen åt och köra på "I couldn't care less about this mess" men som medmänniska på internet (och i verkligheten) så nej. Det är läge för ändrad ton och läge. Vad man sett på videon som cirkulerat är nog vad många kallar för kritik. Men som för bättre vetande är det hot eller bara hat.

Tex. Om man skulle skriva ett blogginlägg om fördelarna med att åka kollektivtrafik. Och få kommentarer så som "Du är så ful att inte ens din mamma tycker om dig". Ganska irrelevant, eller hur? Men det är väl mer eller mindre sådana kommentarer som folk verkar se som kritik numera? Ska man kritisera någon, för det får man ju göra så länge man inte går över gränsen så är det ju bättre att köra på något i stil med "Jag delar inte din åsikt och jag tycker att du bygger dina åsikter på för dåliga källor, kolla upp den här sidan *** och den här *** så kanske du förstår vad jag menar." - Är konstruktiv kritik (förutsatt att länkarna inte går till bilder på avrättningar eller liknande)...

Ser man någon som kör på de orelevanta och nertryckande "kritik" metoder bör man, oavsett egen åsikt i ämnet, ifrågasätta det. För det är ju lite som i skolans värld, de "tuffa killarna" får härja fritt för att ingen vågar stå upp och säga emot dem. Men om fler och fler står upp och går emot så krymper grupptrycket hos mobbningsskaran tills de förhoppningsvis börjar använda hjärnan igen. Kamratstödjare behövs nog på internet också!

S.s kändis vs. Tumblr kändis
På något sätt kom jag [på tumblr] på att tänka "tumblr famous" och googlade detta. Fick då upp en lång lista på saker att göra. Några av dessa punkter var klockrena för alla som försöker bli kända på stallet.se så here we go:

1. Fotografera dina egna bilder, numera är bra kameror ganska billiga så varför inte liksom?
2. Det är okej att ha några tillståndsbilder om man känner för det [och har tillstånd] men låt det inte överta ditt stall då blir du bara en av alla tillståndsstall som inte har något unikt med sig.
3. Ta inte långa pauser och byt inte stall. Andra medlemmar vill ha kändisar som är aktiva och inte försvinner.
4. Designa ditt stall som ingen annan - att stå ut från mängden på ett positivt sätt är första steget till kändisskap!
5. Promota ditt stallnamn - gör reklam för det men inte för mycket. Dela ut billiga djur till nybörjare, andra medlemmar och kändisar.
6. Hjälp, prata och lär känna andra medlemmar. Alla förtjänar att ha någon kompis på sidan - det får dem att stanna kvar och trivas. Ju fler vänner desto bättre?
7. Uttryck ditt verkliga jag (så vida det inte bryter mot reglerna på sidan). Stallet.se borde inte förändra dig på något sätt, tänk inte på vad andra kommer tycka om det du gör på sidan - var dig själv så vinner du på det i längden (så länge det inte bryter mot reglerna som sagt xD).
8. Var förberedd på kritik, internet är ett enda stort dagis ibland. Tar man kritik på ett bra sätt oavsett hur omogen den är så är man halvvägs där!
9. Ta inspriation av andra men kopiera inte, stallet.se är inte stort nog för kopiering. Var dig själv i alla lägen, för det är personen bakom stallet man gillar när stallet verkligen speglar ägaren!
10. Förvänta dig inte att bli kändis över en dag eller ens en månad. De flesta kändisstall har varit medlemmar på s.s i flera år.

*Bli inte beroende av kändisskap, ditt liv utanför stallet.se är viktigare. Ibland är vägen till kändisskap dyr i både pengar, tid och principer. Fråga dig själv om det verkligen är värt det.

Skissar...
Har hållit på att skissa på en ny version av stallet.se - som aldrig, någonsin, kommer bli verklighet. Men man kan ju få drömma?! Men hur som helst ledde det tankarna till typ detta: "Men heey, stallet.se's medlemmar är ju bra på att koda, endel kanske tom pluggar sådant som gör att de själva kan göra sidor som s.s?!". Fast det kommer nog inte leda någonstans det heller x)

Men har i alla fall blippat runt på skolverkets hemsida och försökt titta på vettiga gymnasieutbildningar som skulle kunna belysa frågan. För jag vet att flera s.s medlemmar (in the past så att säga) har pluggat asp kodning på skoltid - och stallet.se är ju kodat med asp...

Hittade inget vettigt, men fortsatte till högskoleutbildningar, där det faktiskt verkar vara lättare urval på sådana utbildningar. Såatteeeh.. Om man nu har högskolebehörighet och intresse och tid och behörighet för de utbildningarna. Shoot x) Jag är dock dödsdömd eftersom jag troligen aldrig kommer få högre betyg än matte 1b x)

Och andra sidan kan man ju ladda ner C++ och följa guider hur man programerar själv. Är ju bara att göra om man känner för att försöka. Men är man dålig på kodning i övrigt så skiter det nog sig det med xD

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela